Asztalitenisz

2023.03.22. 11:02

Extraliga: fölényesen nyert a két férficsapat

Sz. Zs.

Fotó: Laufer László

Mindkét baranyai férfigárda győzelemmel zárta a hétvégét az asztalitenisz Extraligában. A hazai pálya előnyét is élvező komlói Hügiéne Bt. a mosonmagyaróvári Hoffer fölött diadalmaskodott 9:1-re. A komlói győzelmeket egyéniben Szita (2), Sabján (2), Both (2), Wei Chen, továbbá a Both, Szita és a Sabján, Wei Chen párosok szerezték. 

A Celldömölk és a Komló mögött a tabella 3. helyén tanyázó PTE-PEAC Kalo Méh Soltvadkerten vendégszerepelt – és hozott el jó vendéghez talán nem illően a tízből nyolc győzelmet. A 8:2-es siker kovácsai egyéni győzelmeikkel Szántosi (2, egyik játék nélkül), Molnár, Pető és Gerold (2, egyik játék nélkül), valamint a Gerold, Szántosi, és ugyancsak ellenfél, azaz játék nélkül a Pető, Demeter párosok voltak. 

Két meccsen is asztalhoz álltak szombaton a PTE-PEAC ifjú hölgyei: a kvartett előbb a liga sereghajtóját „fogadta” hazai gárdaként a Marczibányi téri tornán. A szegedi Pingpongozz Velünk SE-vel az ellenfél barátságos nevéhez illő 5:5-ös döntetlen született, a pécsiek közül Pétery és Nagy Rebeka két-két egyéni, valamint a Nagy Judit, Nagy Rebeka kettős páros győzelmével. 

Ugyanaznap este aztán súlyos, 7:0-ás vereséget szenvedett a csapat a Budaörssel azonos pontszámmal, de egyetlen botlásukkal csak a 2. helyen tanyázó fővárosi Erdérttől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában