Futsal

2023.03.21. 14:31

Ilyen feltámadás még a Mátrixban sem volt

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Kezdetben úgy tűnt, mintha az öltözőben maradt volna a felsőházi rájátszás első körében a PTE-PEAC futsalcsapata, de a második játékrészben óriási akaraterőről tett tanúbizonyságot Élő Tibor alakulata, így elcsípett egy pontot hazai környezetben a listavezetővel szemben, sőt, némi szerencsével még a győzelem is összejöhetett volna.

Parádés második félidőt produkálva jött vissza kétgólos hátrányból a PTE-PEAC futsalcsapata, ráadásul az egyenlítés után ismételten hátrányba került a hazai terepen pályára lépő pécsi klub. Ennek ellenére Élő Tibor legénysége nem roskadt össze, sőt, előbb nyolc perccel a vége előtt Bálint Gergő találata révén jött az egalizálás, majd a hátralévő időben a PEAC odaszegezte ellenfelét a kapu elé, azonban a katarzis elmaradt.

Az ízelítőt tehát megkapta a baranyai brigád, de még kilenc fordulónyi háború vár a srácokra, így a hétfő estihez hasonló szurkolásra a jövőben is nagy szükség lesz. 

PTE PEAC-B Build&Trade–TFSE-Bestrong 3–3 (0–2)

Férfi futsal NB II., Nyugati-csoport, Felső-ház, első forduló. Pécs. Vezette: Fehérvári (Topálszki, Papp R.). PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Aszalós, Palvek, Forró M., Koller.

Gólszerzők: Koronics (23.), Bálint G. (24., 32.), illetve Hegedűs (12.), Papp Zs. (20., 29.).

Tóth Márk, a PEAC kiválósága: – A csapat sokadik alkalommal bizonyította, hogy van tartása, hiszen vert helyzetből is fel tudtunk állni. A felsőházi rájátszás egy egészen más kávéház. Első kézből kaptunk ízelítőt abból, hogy az ellenfelek itt minden hibát kegyetlenül kihasználnák. Akkor tudunk majd előrelépni, ha meglesz bennünk az a plusz, ami segít az ilyen meccseket a végén a magunk javára fordítani, hiszen az utolsó öt percben gyakorlatilag egykapuztunk, több ziccerünk is kimaradt, mégsem sikerült behúznunk a találkozót. Emiatt talán kicsit bosszúsak lehetünk, de az első helyezett TF ellen ez a döntetlen nem rossz eredmény. A jövő héten Szombathelyen vendégeskedünk, ott sem számítok könnyebb összecsapásra.

Ez következik (03. 27.): Haladás VSE II.–PEAC (20.45).

 

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában