Kosárlabda

2023.03.26. 14:30

Jovan Gorec: csapatként sikerült nyernünk, de a nagypályás játék csak most kezdődik – visszatekintő

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Parádés győzelemmel zárta az élvonalbeli bajnokság alapszakaszát az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapata, ezzel bebiztosította a negyedik helyet, így kedvezőbb helyzetből lehet várni a Szekszárd elleni rájátszást.

Jovan Gorec, a PEAC vezetőedzője: – Olyan ellenfelünk volt, amelyik nem magyar,de európai szinten is kiváló. Csapatként tudtuk őket megverni, igyekeztünk a kupaelődöntő hangulatát átmenteni. Örülök, hogy saját kezünkbe tudtuk venni a döntést, függetlenül a szekszárdi másik meccs végeredményétől. De ne feledjük, a nagypályás játék csak most kezdődik el!

Gáspár Dávid, a Sopron vezetőedzője: – Bosszantó, hogy milyen fordulatok voltak a játékunkban. Minden játékosnak el kell gondolkodnia azon, milyen odafigyelést kíván tőlök a szakma. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, mi a szerepe a csapatban. A PEAC nagyon szépen megdolgozott ezért a győzelemért.

Sierra Calhoun, a PEAC játékosa: – Egy nagyon jó edző vezette nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. Rettenetesen fontos volt ez a győzelem, amivel jól zártuk az alapszakaszt, és megvan a momentum a rájátszásra.

Fegyverneky Zsófia, a Sopron kosárlabdázója: – Az első félidőben a megbeszéltek szerint játszottunk, a második félidőben azonban történt valami a csapattal, és hiába szerettünk volna nagyon győzni, olyan hibákat vétettünk mind védekezésben, mind támadásban, hogy az ellenfél fölénk tudott kerekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában