Kosárlabda

2023.03.03. 17:45

Két negyeden át tartotta magát a PINKK, de a légiósokkal nem bírt el

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

A feldobást ugyan elhozta a Szigetszentmiklós, így már hat másodperc után előnyhöz jutott, de a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata egy 6–0-ás sorozattal meglépett, ezért a vendégcsapat trénere már másfél perc után időt kért. Ennek meg lett az eredménye, villámgyorsan magára talált a fővárosi klub, de a házigazda belátható távolságon belül maradt az első negyed végére.

A második felvonásban közel három percig kellett várni az első pontokra, de megérte, ugyanis úgy tűnt, hogy Kovács Dénes együttese szárnyra kapott. Kétségtelen, hogy nagyon sok technikai hiba tarkította az összecsapást mindkét oldalon, de a nagy rohanásokból többé-kevésbé a pécsi klub jött ki jobban, sőt, vezetett is a második etap során, azonban hárompontosokkal tovább zakatolt a Szigetszentmiklós.

A nagyszünetet követően nagyon sok ziccer kimaradt hazai oldalon, a túloldalon pedig nem volt kegyelem. Nem is csoda, hogy a fiatal pécsi vezetőedző a legtöbbször berohant volna a pályára, de csak a partvonalon túlról segíthetett tanítványainak.

Az utolsó negyedben jócskán meglépett a Szigetszentmiklós, köszönhetően többek között légiósa, Degbeon remeklésének, aki futószalagon szállította az értékes pontokat. Ezzel tehát a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata nyeretlenül várhatja az alapszakasz utolsó mérkőzését.

PINKK-Pécsi 424–BKG-Prima Natura Szigetszentmiklós 51–69 (13–20, 15–13, 12–17, 11–19)

Női kosárlabda NB I. 21. forduló. Pécs. PVSK NKA Csarnok. Vezette: Nyilas, Varga-Záray, Németh P. PINKK: Tenyér 6, Szücs L. 2, VINCZE 12/3, Árvai 4, Kovács K. 6 Cserék: HORVÁTH Zs. 15/3, Zsilinszky 6/3, Temes.

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: –Gratulálok a BKG-nak! Azt a célt tűztük ki a mérkőzés előtt, hogy a múlt héten egy viszonylag nagy arányú vereség ellenére már mutattunk életjeleket, de ma számszerűen is szerettük volna sokkal közelebb hozni magunkat. Ez többé-kevésbé sikerült, annak ellenére hogy ma voltak jó periódusaink, nem vagyok elégedett, sőt, nekünk a BKG-t ma még nem kell megvernünk, a két keret között van ekkora különbség, de az ellenfél ahogy ma játszott, igenis meg kellett volna nyerni a mai meccset, de legalább szorosabb eredményt kellett volna elérni. Jó csapat a BKG, fognak ennél még jobban is játszani, úgy érzem, ma egy esélyt elszalasztottunk.

Gedei Tibor, a Szigetszentmiklós vezetőedzője: – Gratulálok a PINKK csapatának, mert nagyon jól küzdöttek, ebben a nehéz helyzetben úgy jöttek ki a pályára, hogy nyerni akarnak és mindent megtesznek ezért, felszántották a pályát, ez tiszteletre méltó. Nálunk az egyik pozitívum Domi jó játéka, a másik pedig hogy meg van az ötödik győzelmünk. Rossz mentalitással kosárlabdáztunk, az első félidőben abszolút fókusz nélkül, azt gondoltuk, alanyi jogon jár a győzelem. A második félidőben volt 5-6 jó percünk, amikor kialakult a különbség.

Horváth Zsanett, a PINKK játékosa: – Három negyeden keresztül szépen játszottunk mind védekezésben, mind támadásban. A negyedik negyedre elfáradtunk és nem tudtunk visszajönni a meccsbe, amit nagyon sajnálok, de dolgozunk tovább.

Dominique McBryde, a Szigetszentmiklós játékosa: – Ez az első győzelmem a csapattal. Örülök, hogy a végén jól játszottunk, de az első félidőben nagyon lassúak voltunk, nem volt elég energia a játékunkban. A félidőben átbeszéltük a dolgokat és a másod félidőben már csapatként játszottunk, jobban védekeztünk és így a támadásunk is jobban működött.

Ez következik (03. 25.): TFSE-MTK–PINKK (18.00).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában