Edzőtábor

2023.03.28. 16:37

Szobabiciklin az olimpiára: világversenyeken harcolnak a párizsi kvótáért a triatlonosok

Egy kiadós spanyol tréning után éppen Cipruson edzőtáboroznak a PSN Zrt. Sportiskola triatlonosai, akik közül ketten az idei nagy világversenyeken már a párizsi ötkarikás kvótáért is küzdenek.

Szűcs Zsolt

Forrás: MW

Egy hosszú percig a szavak mellett még a levegőt is kereste kedd déli érdeklődő telefonunk felvételekor Tóth Szilárd: a PSN Zrt. Sportiskola, egyben a válogatott edzője 12 versenyzőjével együtt a kerékpárról szállt ugyanis éppen le a nap egyik tréningje végeztével, amelyekből többet is keményen végigküzdenek az éppen Cipruson edzőtáborozó legjobb triatlonosok.

Nyári melegben, kinti medencében úsznak

A sportiskolások, jelenleg öten pécsiek, a februári, nagyon eredményes spanyolországi túra után ismét ideális körülmények között készülhetnek – beszélgetésünkkor itt Pécsett éppen a hó szállingózott, odakint verőfényes napsütés és 22 fok adat a remek időjárás-hátteret az edzésekhez, közte már a szabadtéri medencében az úszáshoz is. Amint arról Tóth Szilárd tudósít, a Sportiskola szinte teljes junior sora Cipruson készül velük, közülük a Fehér Tibor, Márkus Noel, Fehér Tibor trió nem kisebb elvárással, mint a junior csapat ob remélt győzelmének, majd az azt követő korosztályos nemzetközi versenyek sikerének magalapozásával.

Bicsák és Sárközi egy célért, de külön

Bár most egyikük sem velük edzőtáborozik, a szakvezető két élversenyzőjük, Bicsák Bence és Sárközi Noémi idei programjából is felvillant kicsit. A tavaly óta a PSN Zrt. kötelékében, ám a maga úját járó tokiói ötkarikás sikerkovács a spanyolországi Gironában a világ legjobb triatlonosaival együtt készül ugyan, ám ennek eredményei egyelőre kissé váratnak magukra. Első idei jelentősebb versenyén, az emirátus Forma–1-es futamának is otthont adó abu-dzabi létesítményben csak a 43. helyezte meg a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból, majd 5 kilométer futásból álló sprint távon a vb-sorozat nyitányán. Ám ő máris a WTC-sorozat májusi, jokohamai állomására koncentrál, már a jövő évi párizsi olimpiai kvóta megszerzése érdekében.

Para-világkupa jöhet a wakeboard-pályára?

Ám közben még rajthoz áll áprilisban az Arena Games sorozat londoni idényzáróján is Amelynek különlegessége, hogy a hatalmas csarnokban az igazi és a virtuális valóság elegyét megvalósítani kívánó versenyen futópadon futnak és spinningkerékpárokon tekernek; mindezt ráadásul egy különös, kieséses rendszerben.

Sárszegi Noémi ugyancsak a 2024-es ötkarikás részvételi jogért harcol többek között a lengyelországi Európa Játékokon, majd a madridi Európa-bajnokságon is.

Mindeközben a PSN Zrt. egy rangos saját versenyben is gondolkodik; ha a tüskésréti pályát a napokban megszemlélő nemzetközi versenybírók is alkalmasnak ítélik a helyszínt, a wakeboard-pálya tavacskája, illetve környéke augusztusban az országos bajnokság mellett egy para-világkupa mezőnyét is vendégül láthatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában