A Mozgás Háza

2023.03.23. 15:16

Táncos lábakon jótékonykodik a jubiláló Fordan

Sz. Zs.

Forrás: Fordan Táncklub

Jótékonysági táncversennyel folytatódik a Pécsi Fordan Táncklub duplán is jubileumi éve. A pályafutását 40 éve, a Quadró Tánccsoportban amatőr táncosként kezdő Papp Viktor éppen

35 évvel ezelőtt alapította meg saját táncklubját.

Az esztendő első félében több közönségcsalogató programmal várják a táncsport kedvelőit. Március 25-én, szombaton 15 órától a PKK kertvárosi, Apáczai Művelődési Házának színháztermében táncolnak a klub rock ’n’ roll és fashion street dance szakágainak növendékei. A 13. Fordan Tánccentrum-kupa minősítő táncverseny ezúttal jótékony célt is szolgál. Egykori tanítványuk, Michl Vivien 18 évig táncolt a klubban, sikeres rokiversenyzőként, majd oktatóként építette a jövő generációját. Hároméves kisfia nyitott gerinccel született és folyamatos rehabilitációra szorul – a klub a verseny bevételének egy részét felajánlja a családnak, hozzájárulva a költséges kezelésekhez.

A minősítő táncverseny két részből áll. Elsőként a fashion street dance táncosok duói, triói és csapatai mutatják be tudásukat az arany-, ezüst vagy bronzminősítések reményében. A sort a már bearanyozott legjobbak tánca követi, már a dobogós helyezésekért, és immár korosztályok nélküli, abszolút rendszerben.

A második részben a rock ’n’ roll lányformációk és párosok lépnek színpadra, 18 órától, az előzőekhez hasonló rendszerben.

Papp Viktor főrendező a korábbi esztendők tapasztalata alapján ezúttal is kiemelkedő közönségsikerre számít, hiszen a szülők, hozzátartozók, barátok, ismerősök mellett nagyon sok táncszerető pécsi szimpatizáns is látogatja rendezvényeiket. Így ezúttal is számítanak a közönség aktivitására. A verseny alatt szimpátiaszavazást szerveznek, hogy kiderüljön, a kétszáznál több táncos közül ki lett a nézők kedvence. A győztesek díjai mellett, mint minden fordanos rendezvényen, ezúttal is értékes ajándékokat sorsolnak ki a lelkes szavazók között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában