Kerekesszékben

2023.03.31. 20:52

Van képük megmutatni, mekkora ruhát kaptak

Sz. Zs.

Forrás: PTE PEAC Rolling Basket

Másfél millió forintos támogatással tetőtől talpig új sportruházatba öltözhettek a PTE PEAC Rolling Basket kerekesszékes kosárlabdázói. Az ajándékozó nem más, mint a hét paralimpián hét érmet, közte három aranyat szerző Vereczkei Zsolt. A minden mozgáskorlátozott és fogyatékkal élő sportoló méltó példaképének tekinthető paraúszó már a kezdetek óta követi és tanácsaival segíti a pécsi kosarasokat. Szerepet vállal a játékosok toborzásában, a bizonytalankodók motiválásában. Baráti kapcsolatot ápol a pécsi csapattal. 2023-ban e kapcsolat konkrét anyagi támogatásban lépett még magasabb szintre.

Forrás: PTE PEAC Rolling Basket

Az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány – amelynek Vereczkei Zsolt az egyik alapítója – célja, hogy a parasportot népszerűsítse a fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok körében az alapító példáján keresztül, bemutatva, hogy a sport óriási lehetőségeket rejt magában.

Az alapítvány megalapítása óta már több parasportolónak segített, motiválta és támogatta a fogyatékkal élő fiatalokat a sportra, mozgásra. Ma már számos helyen és formában van a mozgássérülteknek nem csak joga, de lehetősége is sportolni.

Az alapítvány támogatásából az immár 14 igazolt sportolóval, köztük válogatottakkal is büszkélkedő  PTE PEAC Rolling Basket képviseletében Janovics László csapatvezető péntek este a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémián (edzéseik helyszínén) vehette át ünnepélyes keretek között Vereczkei Zsolttól a 24 garnitúra, azaz a pólótól a mellényen, pulóveren át kabátig terjedő teljes garnitúra sportfelszerelést – és utazhat már ebben leközelebbi megmérettetésére, az április közepén esedékes legközelebbi kerekesszékes-kosárbajnoki fordulóra Székesfehérvárra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában