Labdarúgás

2023.03.27. 22:42

Végig megvolt a kontroll: lesöpörte Bulgáriát válogatottunk – Galéria

Könnyed győzelemmel kezdte meg Európa-bajnoki selejtezőit Bulgária ellen a magyar labdarúgó-válogatott. A vendégeknek szinte esélyük sem volt a gólszerzésre a Puskás Arénában, míg a mieink még bőven pakolhattak volna a zsákba.

K. B.

Fotó: Csudai Sándor/Origo

Gyorsan, már a 7. percben betalált a magyar válogatott Bulgária kapujába, amitől le is került az esélyesség terhe a mieink válláról. Egy szögletvariációt követően Sallai lőtt, majd előbb Orbán, aztán Vécsei pöccinthette kapura a kipattanót, utóbbi pedig az üres kapura nem hibázott.

Ekkor még olykor egy-egy gyors támadással el tudtak jönni a vendégek is, de igazi veszélyt nem jelentettek a kapura. A 25. percben pedig nagy hibát követtek el: felrúgta Karabeljov Szoboszlait, a sértett pedig gyönyörű gólt akasztott a bal felsőbe. A vendég kapus csak hozzáérni tudott az erős kísérlethez. Jöhetett is a kő-papír-olló az ünneplés közben.

Itt azonban nem értek véget az első félidő eseményei. Egy Dibusz-kirúgás után Szoboszlai indította volna be Sallai, előle azonban még egy védő elkanalazta a labdát. Ott viszont a passzt adó csapatkapitány és Ádám is érkezett, végül utóbbi bal belsővel a jobb alsóba gurított.

Ezt követően a fordulás után már nem kellett szaggatnia az istrángot a mieinknek, de Sallainak így is sorra jöttek a helyzetei, amiket ezúttal nem tudott gólra váltani. A 65. perc környékén a bolgárok ugyan újult kedvvel próbálkoztak, s sikerült is újra eljutniuk Dibuszig, de a Fradi pécsi kapusának nem kellett komolyabbat hárítania.

 A másik pécsi, az Újpest támadója, Csoboth a 73. percben érkezett Sallai helyére, igazán nagy momentuma azonban ezúttal nem volt, leszámítva egy szép kötényt.

A végén a csereként beállt Nego is majdnem betalált a bizonytalan Naumov mellett éles szögből, szinte az alapvonalról, de egy védő még a gólvonalról mentett.

Magyarország–Bulgária 3–0 (3–0)
Labdarúgó Európa-bajnoki selejtező, G-csoport, 2. forduló.
Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A., – Bolla (Nego, 86.), Nagy Á. (Klenheisler, 73.), Vécsei (Kalmár, 86.), Kerkez – Sallai (Csoboth, 73.), Szoboszlai – Ádám (Varga B., 60.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.
Bulgária: Naumov – Sztojanov, Antov, Galaboc, Markov (Petrov, a szünetben) – Patkov, Grujev (Sopov, 85.), Karabeljov (Krasztev, a szünetben), Ilijev – Deszpodov (Kirilov, 57.), Delev (Ruszev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Mladen Krsztajics.
Gólszerzők: Vécsei (7.), Szoboszlai (26.), Ádám (39.).

További eredmények: Ausztria–Észtország 2–1, Hollandia–Gibraltár 3–0, Írország–Franciaország 0–1, Lengyelország–Albánia 1–0, Moldova–Csehország 0–0, Montenegró–Szerbia 0–2, Svédország–Azerbajdzsán 5–0. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában