Vízilabda

2023.03.29. 09:39

Vérrel, verítékkel, de nyerni kell!

Sz. Zs.

Fotó: Laufer László

Bármi is álljon a hátterében, egy 12 meccses sorozatból egyetlen győzelem semmiképpen sem a dicsőségtáblára való – márpedig a PVSK Mecsek Füszért éppen ezzel a 2023-as mérleggel várja a vízilabda OB I. ismét csak megbolygatott, hétközi fordulóját. A Vasút immár több mint két hónapja, január 21-én, az azóta is nyeretlen és sereghajtó KSI ellen hagyta el legutóbb győztesen (14–12) a medencét, így nem csoda, ha Török Viktor most már nagyon fogadkozik az újabb siker megszerzésére. 

Némileg a szakvezető – és együttese – kezére játszik ebben, hogy szerda este hétkor éppen az az UVSE érkezik az Abay Nemes Oszkár Sportuszodába, amely ellen a pécsiek a fővárosi sportiskolások elleni emlegetett sikert megelőző utolsó, egyben még az őszi idénynyitó, szentesin kívüli egyetlen idegenbeli győzelmüket jegyzik. 

Az utóbbi hetek betegségei, sérülései ugyanakkor nem könnyítik meg a mester dolgát a keret összeállításában – nem véletlen, hogy a még mindig hiányzó Vogel Simon, Némethy Dániel, illetve a gyógyultan most visszatérő Keresztúri Márton hiányában bevetett fiatalok között a múlt hétvégén Vidovenyecz Zsombor személyében OB I-es újoncot is avatott. 

Épp ezért most a szokottnál is jobban számít rá, hogy szimpatizánsaik nem egyszerűen nézőkként, hanem hangos szurkolókként teremtik majd meg a hazai pálya sikerhez elengedhetetlen hangulatát – amihez ő saját részükről röviden azt ígérve csatlakozik, hogy „ha törik, ha szakad, és vérrel, verítékkel is, de ezúttal tényleg minden létező energiájukat megmozgatják”. Amire szükség is lesz ahhoz, hogy a még visszalévő hat áprilisi meccsel együtt a jelenlegi 12. helynél előrébb zárják az alapszakaszt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában