Futsal

2023.04.25. 14:31

A pécsi sebesvonat Kanizsán sem tétlenkedett sokat

Móga Richárd

Fotó: Bálint Kornélia

Tovább tart a PTE-PEAC futsalcsapatának félelmetes formája, ugyanis öt forduló már eltelt az NB II. Nyugati-csoport felsőházi-rájátszásból, de Élő Tibor legénysége még mindig veretlen. Ami pedig még ennél is örömtelibb, hogy csupán három pont a különbség a listavezető TFSE-Bestrong alakulatával szemben.

Ebből a mezőnyből a Nagykanizsa lóg ki lefelé a leginkább, így ugyan egy nehéz meccsre számíthatott a PEAC a zalai együttes otthonában, de ennek ellenére csak a győzelem volt elfogadható. Ez a nyomás kissé megnehezítette a vendégcsapat dolgát az első játékrészben, de annak végén mégis sikerült kétszer megzörgetni a hálót Molnár Csongor és a csapatkapitány, Bartal Bence révén.

A fordulást követően Koronics tovább növelte az előnyt, majd a hazaiaktól Szőke kiállítása gyakorlatilag végleg eldöntötte a találkozó végkimenetelét.

Ebben a fordulóban az éllovas TFSE kisebb meglepetésre simán kikapott a Haladás II. otthonában (5–1), így nagyon izgalmas öt összecsapás vár még a csapatokra, ahol az élvonalba való feljutás a tét.

Nagykanizsa Futsal Club–PTE PEAC-B Build&Trade 0–7 (0–2)

Férfi futsal NB II., Nyugati-csoport, Felső-ház, ötödik forduló. Nagykanizsa: Szabó Á. – Kollár, Szőke, Gyurcsányi, Millei. Cserék: Füzesi, Horváth E., Novák, Szakmeiszter. PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Aszalós, Palvek, Koller, Kovács A. Vezetőedző: Élő Tibor.

Gólszerzők: Molnár Cs. (15.), Bartal (20.), Koronics (22.), Vénosz (32., 34.), Tóth M. (33.), Szabó Á. (38. – öngól).

Kiállítva: Szőke (30.).

Vénosz Soma, a PEAC rutinos játékosa: – Nagykanizsán zártuk a felsőházi-rájátszás első körét. Tudtuk, hogy győzelmünkkel három pontra megközelítjük a listavezetőt, ez a nyomás az elején látszódott is. Szerencsére az első félidő végén szerzett gólunk megnyugtatott minket, a kétgólos vezetést követően a második játékrészben magabiztos játékkal alakítottuk ki a 0–7-es végeredményt. Szeretnék a csapat védekezéséhez és a kapusteljesítményhez gratulálni, két forduló óta nem tudtak ellenünk gólt szerezni. A következő körben az éllovas TFSE ellen játszunk. Izgalmas mérkőzésre van kilátás, szeretnénk még szorosabbá tenni a bajnoki-cím sorsát.

Ez következik (05.01.): TFSE–PEAC (20.30).

 

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában