Pétanque

2023.04.14. 11:01

Golyózápor várható a hétvégén a Tettyén

Móga Richárd

Fotó: Flajsz Péter

A PVSK Pétanque Szakosztálya izgalmasnak ígérkező amatőr pétanque versenyt szervez április 15-én Pécs egyik legfestőibb táján, a Tettyén.

Pár héttel ezelőtt már lezajlott a szezon első szabadtéri megmérettetése, ráadásul akkor szép eredményekkel rukkoltak elő a PVSK kiválóságai is. Gál Károly, Kovács Zoltán, valamint a BPSE-s Kemény Gyula hódította el a trófeát. Továbbá Kiticsics Attila, Kutasi Péter és Tálosi Krisztián másodikként végzett, míg Mocsirán Tálosiné Ágnes a sárvári Oláh Krisztina és a PVMSK-s Simon Ágnessel negyedikként zárt.

A hétvégi próbatétel célja az, hogy lehetőséget biztosítsanak a sportággal ismerkedőknek és azoknak, akik eddig csak alkalomszerűen játszottak. Az indulók két és három fős csapatokban indulhatnak, a verseny pedig szombaton 9 órakor kezdődik.

Aki ezúttal nem tudja próbára tenni magát, annak érdemes észben tartania a tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő Baranya Kupa Pétanque duplett versenyt, amit április 22-én tartanak a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

A versenyre igazolt (versenyengedéllyel rendelkező) versenyzők és versenyengedéllyel nem rendelkezők is nevezhetnek. A nevezők számától függően a selejtező során csoportmérkőzések vagy svájci rendszer (a MAPESZ hivatalos lebonyolítási rendje szerint). A selejtezők után a továbbjutó csapatok egyenes kieséses rendszerben döntik el, hogy melyikük nyeri a Baranya Kupát.

Díjazás:
1. helyezett: serleg, tárgyjutalom
2. helyezett: tárgyjutalom
3. helyezett: tárgyjutalom

Nevezni előzetesen a [email protected] e-mail címen lehet. Nevezési határidő: április 20. (csütörtök), 18.00.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában