Birokra keltek

2023.04.11. 11:37

Szőnyegbe döngölték a gyengébbeket

Sz. Zs.

Forrás: PTE PEAC

Két országos ifiversenyen is szőnyegre léptek április elején a PTE-PEAC birkózói. Garamvölgyi Gábor edző pár szavas „kommentekkel” is értékelte az eredményeket a szakosztály Facebook-oldalán. Az U15-ösök szabadfogású és női ob-jén, Kiskunfélegyháza Czabán Olivér a 68 kilósok között „magán felül emelkedve, betegen is vállalva a küzdelmeket” szerzett ezüstérmet. Orbán Sándor (85 kg) „szinte már mindegy, milyen verseny, kötelező a dobogó” jeligével lett bronzérmes, Czakó Tifani pedig a 65 kilóban „furcsa körbeverések után, csalódott volt, hogy csak bronzérmes”. Végül, Orbán Mihály a 68 kilóban „váratlan és meglepő megoldások után” szerzett egy 5. helyet.

Az U17-es korosztály szabadfogású és női nemzetközi válogatójának is számító Búzás Károly emlékversenyen, a Vasas fővárosi birkózócsarnokában Soliman Youssef a 80 kilós szabadfogásúak küzdelmében „szenzációs birkózással három győztes meccset követően a döntőig jutott, ám ott egy vitatható bírói döntést követően” a 2. hellyel kellett megelégednie. Varga Regina a női 69 kilóban ugyan 4. lett, de „még több van benne”, míg Czakó Tifani női 66 kilóban elért 5. helyét „serdülőként kimondottan biztatónak” találta a szakvezető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában