Kosárlabda

2023.04.08. 10:15

Szüksége van a Hepp Kupa-sikerre a Panthersnek

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Az NB I. B-s alapszakasz lezárult, a rájátszás izgalmaira még várnunk kell, de addig sem maradunk olyan férfikosárlabda-mérkőzés nélkül, amelynél ne lenne érdemes a pálya széléről hajtani a PVSK-Veoliát. Sőt, talán a Hepp Kupa és Magyar Kupa final four együttes hangulata még többet adhat, mint ebben a szezonban bármi. 

A fővárosi Tüskecsarnokban előbb szombaton a Szigetszentmiklós ellen szerepel majd 14 órától a Panthers, majd a találkozó végkimenetelétől függően másnap folytatja. A bronzmeccs 11.30-kor kezdődik vasárnap a MAFC–Jászberény találkozó vesztese ellen, míg a finálé 14 órakor a két győztes között. 
A férfi Magyar Kupa mezőnye mindkét nap a Hepp Kupa-találkozókat követően lép pályára majd. 

– Nagyon nehéz ilyen tornaszisztémában játszani – kezdte Szrecsko Szekulovics vezetőedző. – Az első napon, meccsen is már nagyon kell koncentrálni, ha döntőt akarsz játszani. Utána ezt meg kell ismételni másnap. Ez nem csak fizikálisan, de mentálisan is rengeteget követel a sportolóktól. A számunkra azért jó ez, mert van lehetőségünk most nyerni, és szükségünk is van erre. Nagyon boldog vagyok, hogy ott vagyunk, mert ez ünnepnap az egész magyar kosárlabda számára. A vereséget követően nagyon meg akarjuk mutatni, hogy tudunk jobban játszani. Az egész csapat plusz­ önbizalmat kaphat, ha sikerül a végén győztesen elhagyni a pályát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában