Kosárlabda

2023.05.26. 20:03

Átgázolt az NKA a Panthersen: ötödik meccsen dől el a szuperdöntő (galéria)

A harmadik negyedben ráborította az asztalt az NKA Pécs férfikosárlabda-csapata vendéglátójára, a PVSK-Veoliára, s kiharcolta, hogy saját otthonában folytathassa az NB I. B. Piros-csoportjából való feljutásért.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem kezdődött jól a PVSK számára a negyedik mérkőzés. Az NKA Pécs a visszatérő Kerpel-Froniusszal jól találta meg a dobóhelyzeteket, s öt és fél percet követően azért kellett Szrecsko Szekulovicsnak időt kérnie, mert a vendégek 15–7-re vezettek. A megbeszélés, illetve Antóni beállása és labdaszerzése azonban még nem állította meg a lejtőn a Vasutat. Tizenkét-pontos különbséget is ki tudtak harcolni Benkéék.

A második negyed elejére viszont nagyon agresszívan jöttek ki a hazaiak, s Bíró Levente bedobás utáni labdaszerzése, majd pontjait követően már Ivica Mavrenskinek kellett belenyúlnia a meccsbe. Ez viszont nem lassította le Harleréket, s az amerikai óriási zsákolásával egyetlen pontra feljöttek szinte felrobbantva ezzel a Szamosi Nándor Sportcsarnokot. Sőt, Molnár Mátyás megfordította az állást egy faulttal együtt bedobott ziccerrel. Ha pedig a Vasút elindul, elsodor mindenkit, Antóni triplája újra lépésre késztette a vendégek vezetőedzőjét.

Ezt követően aztán jött a már megszokott óriási küzdelem, amiben egyik csapat sem tudott jobb lenni a másiknál, s így egál mellett közelített a nagyszünet, s döntetlennel is mentek a pihenőre a gárdák.

A folytatásra az NKA jött ki élesebben, s egy 23–4-es rohanással nyitott Meleg vezérletével, ami egyre nagyobb nyomást helyezett Bíró Olivérékre. A Panthers kapitánya gyorsan be is gyűjtötte a harmadik és negyedik személyi hibáját, ami a játék ezen szakaszában fájdalmas volt a hazaiaknak, de az még inkább, hogy Horti is nem sokkal később eljutott erre a pontra.

A záró tíz percben tizenhat-pontos hátrányból kellett felállnia a PVSK-nak. Ezt a kihívást azonban nem sikerült teljesítenie a Vasútnak – még úgy sem, hogy Kollár kiállíttatta magát – így jöhet a mindent eldöntő ötödik meccs az NKA csarnokában.

PVSK-Veolia–NKA Pécs 75–89 (17–26, 23–14, 14–30, 21–19)
Férfikosárlabda-NB I. B., Piros-csoport, döntő, 4. mérkőzés. Vezette: Tőzsér, Györfy, Kovács N. 
PVSK: Halász 1, Molnár M. 8/3, HARLER 22/3, Bíró O. 2, Horti 4. Csere: Németh A. 6, Antóni 10/6, TÓTH N. 7, Bíró L. 5, Takács D. 10/6. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
NKA Pécs: Kerpel-Fronius 9/9, Benke 8/6, Kollár 6, MELEG 21/6, DJORDJEVICS 15/3. Csere: KOVÁCS P. 18/9, Lados 7/3, Rátvay, Meszlényi 3, Scherer 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában