NB II.-es foci

2023.05.26. 11:16

Borzasztó nehéz idényre számíthatnak jövőre a baranyai csapatok is

Nem csak a létszámcsökkenés, a szorosabb mezőny okozhat majd fejtörést a labdarúgó NB II. résztvevőinek a 203/2024-es szezonban, a Magyar Labdarúgó-szövetség ugyanis még egy gárdát veszélyeztetetté tett.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Már az is jóval szorosabbra húzza majd az NB II. mezőnyét, hogy kettővel kevesebb, azaz 18 csapat vág majd neki a következő idényben a sorozatnak, amiben remélhetőleg nem csak a PMFC, de a Szentlőrinc és a HR-Rent Kozármisleny is ott lesz. Azonban a további létszámcsökkentés érdekében az MLSZ új kihívás elé állítja a csapatokat, s nem az idei rendszer szerint. Jövőre a négy utolsó helyezett azonnal búcsút mond a sorozatnak, s nem lesz esély osztályozón megtartaniuk a helyüket. A négy NB III.-as bajnokság (a harmadosztály bővül egy csoporttal) első helyezettjei egymás között játsszák majd le, hogy a két felszabaduló pozícióra melyik jut majd fel. Így válik majd a 14 másodvonalbeli bennmaradóval, illetve a két feljutóval 16 fős pontvadászattá az NB II.

Idén, mint ismert, úgy oldotta meg a létszámcsökkentést a szövetség, hogy a két kieső feletti három helyezettel osztályozót játszanak az NB III.-as bajnokok. A BVSC-Zugló a Szentlőrinccel, az Iváncsa a Kozármislennyel, a Veszprém a Nyíregyházával. Az oda-visszavágós párharcok most vasárnap 17.30-kor kezdődnek. Egyedül a Kozármisleny kezd otthon az NB II.-esek közül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában