Atlétika

2023.05.16. 13:00

Lomb Ádám öt másodperccel megjavította legjobbját

K. B.

Forrás: PVSK

Több helyszínen is bizonyítottak a PVSK atlétái. A Vasas SC Pasaréti úton rendezett 10 ezer méteres U20-as, U23-as és Felnőtt országos bajnokságán, valamint tavaszi idénynyitó versenyén, s Kecskeméten az U14-es, U16-os régiós bajnokságon is pályára léptek, s szép eredményeket értek el.

Budapesten Lomb Ádám 10 ezer méteren korosztályában (U23) magyar bajnok lett, a felnőttek között 4. egyéni legjobbjával. Fritz László 3 ezer méteren lett első.

Kecskeméten az U16-os, 800 méteres versenyen a 3. helyet csípte el Bálint Gréta, míg az U14-eseknél Kovácsevics Lili 2 ezer méteren 4. lett.

– Nem a legideálisabb atlétikai időben, 11 fok, eső, szél, várta a Dél-Dunántúli Regionális Atlétikai Bajnokság résztvevőit. Ennek ellenére versenyzőink így is több egyéni csúcsot értek el. Két dobogós helyezésünk közül az U16-os korosztályban Kovácsi Bella Franciska 1. helyen végzett a lány magasugrásban. Bálint Gréta idei legjobb futásával 3. lett a lány 800 méteres síkfutásban 2:25,82-es idővel – értékelt a klub honlapján Freier Balázs szakosztályvezető a kecskeméti megmérettetés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában