Kosárlabda

2023.05.23. 11:01

Nagy csendben aratott nagy győzelmet a magyar női kosárlabda-válogatott

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

Gőzerővel készül a magyar női kosárlabda-válogatott a júniusi Európa-bajnokságra, így a két Szlovénia elleni felkészülési meccset követően Portugália ellen is lehetett próbázni a székesfehérvári MKOSZ edzőközpontban, még ha zártkapus keretek között is.

Sok eladott labdával kezdett a magyar együttes, de ez szerencsére nem bosszulta meg magát, ugyanis a portugál csapat sem vette fel egyhamar a mérkőzés ritmusát. Sőt, a második felvonásban Székely Norbert alakulatának mintha ellenfele sem lett volna, futószalagon jöttek az értékesebbél értékesebb pontok.

A harmadik negyed is inkább a hibákról szólt, de érdemes kiemelni Török Ágnest, aki parádés napot fogott ki. Így könnyebben megemészthető, hogy azt az etapot Portugália nyerte, de így is volt már közel harminc pont a differencia.

A végjátékban kissé lankadt a fókusz, de még ez is bőven belefért. Ezzel a magyar válogatott könnyed győzelmet aratott Portugália ellen is. 

Az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának új szerzeménye, Mérész is pontokat jegyzett, de a pécsi csapatból távozó Kiss Virág és Wentzel Nóra is feljegyezte magát a pontszerzők közé.

Magyarország–Portugália 79–65 (16–14, 26–8, 22–24, 15–19)

Női kosárlabda felkészülési mérkőzés, Székesfehérvár. Magyarország: STUDER 11/9, Aho, Dubei 7/3, KISS V. 12, Határ 5. Cserék: Lelik 5/3, Varga 5/3, Mérész 4, Dombai 7/3, Ruff-Nagy 5/3, TÖRÖK 16/6, Wentzel 2. Portugália legjobb dobói: Cruz 10, Correia 9/6, Filipe 8/3, Ferreira 8/3.

Ez következik (05. 23.): Magyarország–Portugália (12.15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában