Futsal

2023.05.29. 14:20

Negyven perc alatt valóra válhat az álmuk

Móga Richárd

Fotó: Bálint Kornélia

Hatalmas lehetőség kapujában a PTE-PEAC futsalcsapata, ugyanis amennyiben győztesen hagyja el az együttes a parkettet hétfőn este, akkor feljut az élvonalba, azzal pedig fennálása legnagyobb sikerét könyvelné el.

Talán senki nem gondolta volna az idény kezdetén, hogy egyetlen fordulóval a 2022/23-as szezon vége előtt arról lehet még beszélni, hogy a pécsi klub feljuthat az elsőosztályba. Főleg úgy, hogy az alapszakasz során a legtöbbször az ötödik, illetve a hatodik helyen tanyázott a csapat, de végül nagy hajrának köszönhetően negyedikként várta a felsőházi-rájátszást. Ezzel három pontot vihetett Élő Tibor legénysége az új kávéházba, de ami ennél is többet érhetett, hogy a szezon során sikerült olyan skalpokat begyűjteni, amiből bőven lehet építkezni.

Ráadásul a vesztes meccsekből is erőt lehetett meríteni. Gondolhatunk itt az egyik legemlékezetesebbre, a Magyar Kupa találkozó második körére, mikoris egy magasabb osztálybéli ellenfél, az Aramis ellen is sikerült helytállni. Sőt, az utolsó pillanatban az egyenlítés is összejött. Más kérdés, hogy vitatott körülmények miatt a játékvezető nem adta meg a találatot (4–5).

Ezek mind erősebbé tették az alakulatot, pedig a rájátszás felénél, mikoris a TFSE hazai terepen legyőzte a baranyai gárdát, úgy tűnt, hogy szertefoszlik az álom, de egy olyan félelmetes széria következett, hogy karnyújtásnyira került a bajnoki-címtől a PEAC. 

Hétfőn este tehát a Nagykanizsa elleni diadal esetén biztos lenne az aranyérem, de ha a TFSE nem nyer a Haladás II. ellen, akkor is lehet ünnepelni a Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban, ahol a PTE PEAC Cheerleading szakosztálya színesíti a programot. Sőt, az első száz szurkoló ingyen pólót és sört kap.

A sorsdöntő találkozó 18.30-kor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában