Labdarúgás

2023.05.28. 11:01

Tisztíthatják a vitrint, bekerülhet a trófea

Móga Richárd

Fotó: © Cseh Gábor

Két megye hármas labdarúgócsapat már aranyéremmel a vitrinjében nézheti a nyaralási helyszíneket, de a Czibulka-csoportban küzdő együttesek még nem dőlhetnek hátra, ugyanis még mindig zajlik a küzdelem. 

A Misinai Sasok és a Szajk már túl van egy hosszúra nyúlt ünneplésen, a kérdés csak az, hogy a harmadik mezőnyben ki örülhet az idény végén. Jelenleg a Hosszúhetény a listavezető, de azzal, hogy az előző körben pontokat hullajtott, még az ezüst­éremről is lecsúszhat. Pedig egy siker esetén már a múlt héten lehetett volna örülni az aranyéremnek, így viszont a PTE PEAC III. hatalmas lehetőség előtt áll, de az Egerág is feljebb léphet a harmadik pozícióról. 

Előbbinek papíron igencsak könnyű dolga lesz a csupán hat győzelmet jegyző Sásd ellen, míg utóbbinak vélhetően meg kell szenvednie a három pontért a Bogád vendégeként. Sovány vigasz lehet a hosszúhetényi szurkolók számára, de minden bizonnyal a góllövőlista élén marad a 26 találatot jegyző Lovas Bálint, annak ellenére, hogy az éllovas már nem lép pályára a 2022/23-as kiírásban. Aztán ki tudja: Forray Mátyásnak négy, Kaufmann Balázs Tamásnak hat, Orsós Imrének és Vörös Árpádnak pedig hét gólt kellene szereznie az előzéshez. Márpedig, láttunk már karón varjút. 

A középmezőnyben lévő alakulatok is felkészülhetnek a helycserés támadásra, sőt, még a sereghajtó is gyarapíthatja sikerei számát, ugyanis épp a legfőbb riválisa ellen mérkőzhet meg az utolsó felvonásban. 

Czibulka-csoport (13 csapat), 14. forduló 
Május 28., vasárnap, 17.30 
Bogád–Egerág, Hidas–Gyód, Szalánta–Újpetre, Bányász–Orfű, Sásd–PTE PEAC III., Szászvár–Kökény. 
Az állás: 1. Hosszúhetény 59 pont, 2. PTE PEAC III. 52, 3. Egerág 50, 4. Bogád 46, 5. Újpetre 46, 6. Gyód 43, 7. Kökény 37, 8. Hidas 35, 9. Szalánta 25, 10. Szászvár 21, 11. Sásd 20, 12. Orfű 5, 13. Bányász 3.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában