Kosárlabda

2023.06.04. 14:20

A bűvös hetes szám: megvan Juhász Dorka első WNBA-s sikere

Móga Richárd

Forrás: Minnesota Lynx

Megszerezte első WNBA-s sikerét Juhász Dorka, miután csapata egy végletekig kiélezett meccsen legyőzte idegenben a Washington Mystics együttesét az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján.

Hét mérkőzést kellett várni, hogy a pécsi lányt a soraiban tudó Minnesota Lynx megszerezze idénybéli első győzelmét. Kiegyenlített kezdést követően kéz nagyon erős negyedet hozott a Minnesota, így a végjátékban már csak ráijeszteni tudott ellenfelére a házigazda.

A 23 éves magyar center a kezdőötös tagjaként közel 34 percet játszott, hét pontot dobott, leszedett nyolc lepattanót, és volt három asszisztja is. Ez az eredmény tehát erőt adhat az alakulatnak, ugyanis az elmúlt hat vereséggel ez volt a legrosszabb idénykezdete a brigádnak 2007 óta. A mostani diadallal azonban elmozdult az utolsó helyről a 12 csapatos WNBA-ben.

A 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben bajnok Minnesota – amely az előző WNBA-évadban 14 győzelemmel és 22 vereséggel a tabella kilencedik helyén zárt, így lemaradt a rájátszásról – Juhász Dorkát az áprilisi drafton a 16. választással szerezte meg, így ő az ötödik magyar, aki pályára lépett a ligában.

Eddigi eredmények: Minnesota Lynx–Chicago Sky 66–77, Minnesota Lynx–Atlanta Dream 77–83, Phoenix Mercury–Minnesota Lynx 90–81, Las Vegas Aces–Minnesota Lynx 73–94, Dallas Wings–Minnesota Lynx 94–89, Minnesota Lynx–Connecticut Sun 84–89. Washington Mystics–Minnesota Lynx 78–80.

A Lynx legközelebb magyar idő szerint csütörtök hajnalban lép pályára a New York Liberty vendégeként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában