Figyelem!

2023.06.23. 19:15

Felfüggesztik az 56. Mecsek Rallye-t, a verseny holnap folytatódik

Bama.hu

A Felügyelőtestület döntése alapján az 56. Mecsek Rallye-t felfüggesztjük! A verseny a holnapi napon folytatódik – olvasható a PSN Zrt. oldalán.

A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint ma este 20 órára egy szupercella éri el Baranya megye területét, ami várhatóan 100 km/h órát meghaladó széllökésekkel jár majd.

Az FIA Nemzetközi Sportkódex Art. 11.9.3.r. pontja értelmében a ralit az Expo Szerviz BE (TC3C) után ideiglenesen leállítjuk.

Az első kör végén senki nem hagyhatja el a szervizparkot, nagyon fontos, hogy a versenyzők és a nézők is minél előbb elhagyják a gyorsasági szakaszokat és azok környékét!

A VERSENYAUTÓKAT nem kell parc fermébe tenni, mindenki saját belátása szerint helyezheti biztonságba az autót és az autó felszerelését.

A SZERVIZAUTÓKNAK a szervizparkban kell maradniuk, minden más felszereléssel együtt.

A rendezvény az útvonal szerint folytatódik a következő napon, szombaton: június 24-én, szombaton a Szerviz KI (TC 6F)-től.

Indoklás: Az időjárás előrejelzés alapján a sportfelügyelők a verseny rendezővel egyeztettek, eszerint a versenyzőknek nem szabad a versenyt folytatniuk.

A vihar és az erős szél komoly veszélyt jelenthet a versenyzőkre, a hivatalos személyekre és a nézőkre.

A stewardok hangsúlyozni kívánják, hogy minden fél biztonsága elsődleges prioritás, és a következők alapján az eseményt ideiglenesen leállítják.

Az ISC 11.9.3.r cikke szerint a felügyelőknek joguk van a rendezvényt biztonsági okokból leállítani.

Az FIA Nemzetközi Sportkódex 12.2.3.b. cikkének alkalmazásával fellebbezésre nincs lehetőség, azaz kötelező érvényű, mivel biztonsági kérdésről van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában