Labdarúgás

2023.06.06. 13:00

Az ifik is megpihennek: gólözönnel zárta a PMFC az idényt

K. B.

Forrás: Kurdi József/PMFC

Véget értek az utánpótlás labdarúgó bajnokságok is a legidősebb korosztályokban a legmagasabb szinteken. A legutóbbi hétvégén már csak a PMFC U19-es csapatának volt jelenése, amely egy Győr elleni 5–1-es sikerrel ünnepelte, hogy az országos A-csoport hatodik helyén végzett a nyolcból. A Puskás Akadémia, a Fradi, az Újpest, a Győr és a Budapest Honvéd végzett a pécsiek előtt, akik a Vasast és a Szombathelyet előzték meg.

PMFC–Győr 5–1 (2–0)
Országos labdarúgó U19, A-csoport, 14. forduló. Gólszerzők: Nagy Dávid (12., 80.), Sárközi Krisztofer (39.), Nagy Dániel (72.), Orbán Kolos (77.), ill. Varga O. (49.).

Az U17-es PMFC csapatnak szinte egyáltalán nem volt sikerélménye a B-csoportban, hiszen egy győzelmet, egy döntetlent, illetve az idény első feléből hozott egy pontot mérlegre téve 13 ponttal maradtak le a 7. Újpest mögött. Ezt a csoportot a Honvéd nyerte, majd a Vasas, a Debrecen, a Diósgyőr, a Tarpa SC és a III. kerület következett.

A regionális U19-es bajnokság felső házában csak a PVSK szerepelt a baranyai csapatok közül, s a harmadik helyen végzett, a záró fordulóban elért 2–0-s siker csak hab volt a tortán.

A Középházban már két baranyai klub is versenyzett. Ezek közül pedig a HR-Rent Kozármisleny az első helyen tudott befutni, igaz pontegyenlőségnél, jobb gólkülönbséggel múlta felül a Csákvárt. Harmadiknak a Maroshegy futott be, amely kettő ponttal előzte meg csupán a Szentlőrinc gárdáját. A két utolsó hely a Móré és a Szekszárdé lett.

Végül a regionális U19-esek között még ott olt az Alsóházban a PTE PEAC, amely meg is nyerte a csoportját köszönhetően a zárófordulóban elért 3–0-s Kaposvölgye elleni sikerének, hiszen két egységgel előzte meg a második helyezett Sárbogárdot.

A regionális U17-ben minden baranyai csapat a Felsőházban vitézkedett. Legjobban a Szentlőrincnek ment, amely ugyan a bajnok Újbudától 11 ponttal lemaradt, így is második lett. A PTE PEAC-nak még három pont kellett volna, hogy a Siófokot megelőzve dobogóra állhasson, míg a PVSK ha egységet gyűjtve csak a Kaposvölgyét tudta megelőzni a hat tagú csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában