NB II.-es foci

2023.06.04. 09:00

Elérkezett az igazság pillanata: hol folytatja a Szentlőrinc és a Kozármisleny?

Véget ért a visszaszámlálás, s eljött az ítélet órája a labdarúgó NB II.-ben. A Szentlőrincnek 0–0-ról kell otthon folytatnia vasárnap 17.00-tól a BVSC-Zugló ellen a másodosztályú tagságért, míg a HR-Rent Kozármislenynek 1–0-s hátrányból kell fordítania Iváncsán.

Kvanduk Bence

Fotó: Árvai Károly

Nincs egyszerű helyzetben a Szentlőrinc, hiszen elmúlt három mérkőzéséből kettőt elvesztett, míg a BVSC-Zugló elleni első osztályozós mérkőzést gól nélküli döntetlennel zárta. Ebből a hullámvölgyből kell most kijönnie a gárdának, hiszen ha a rendes játékidőben, vagy a hosszabbításban nem is dől el, megtarthatja-e NB II.-es tagságát, akkor majd a büntetők határoznak róla. Azt pedig egy mentálisan rossz passzban lévő, fáradt gárdának rendkívül nehéz lesz idegekkel bírnia.

Ennél azonban még rosszabb szituációból kellene kilábalnia a Kozármislenynek, hiszen a hatalmasat hajrázó kék-fehérek belefutottak egy pofonba a legutóbbi vasárnapon. A hazai 1–0-s vereséget követően az Iváncsa otthonában rettentő nehéz lesz kiharcolni a bennmaradást. Egyfelől az ellenfél visszaállhat teljesen védekezni is, ha abban látja a megoldást, másfelől ezalatt az év alatt valószínűleg nem játszottak ezek a labdarúgók olyan rossz körülmények között, mint ami vendéglátójuknál várja őket. Láthattuk, hogy ez még a legerősebb magyar együttesnek, a Ferencvárosnak is komoly nehézségeket tud okozni. 

– Nehéz helyzetbe hoztuk magunkat a rosszul sikerült első mérkőzéssel. Tudjuk, hogy van még 90 percünk és nem feltartott kézzel megyünk Iváncsára! Be szeretnénk bizonyítani, hogy igenis helyünk van a másodosztályban – jelentette ki Beke Péter, a Kozármisleny játékosa az együttes közösségi portálján. – A szurkolóktól azt kérném, hogy kísérjék el minél többen a csapatot, mert nagy szükségünk lesz rájuk a bennmaradás kiharcolásában! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában