Labdarúgás

2023.06.06. 16:00

Ez a tizennyolc csapat küzd a tizennégy helyért

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Még alig zárultak le az események a labdarúgó NB II.-ben, közel vagyunk ahhoz, hogy ismét felpörögjenek, azonban már csak 18 csapat részvételével. Az új idény az előzetes információk szerint már július végén elindul majd, tehát várhatóan már csak a következő héten nem lesznek edzésben a csapatok. Bár az is valószínű, hogy a HR-Rent Kozármisleny rövidebb alapozást tart majd a rendkívül hosszúra nyúló szezont követően, mint a két héttel korábban nyugvó állapotra térő, hetedik helyen végző PMFC.

Mint ismert, a Dorog és a Békéscsaba esett ki automatikusan az osztályból, illetve a BVSC-Zugló kiejtette a Szentlőrincet is, így a fővárosi csapat lett az egyetlen NB III.-as feljutó.

Az élvonalból a Vasas és a Budapest Honvéd sorolódott vissza, így kettővel több útja lesz az ország központjába az együtteseknek a Diósgyőr és az MTK fellépését követően is.

A fővárost Budafok, a BVSC-Zugló, a Soroksár, a Honvéd és a Vasas képviseli majd. Győr-Moson-Sopronban a Gyirmót, a Győr és a Mosonmagyaróvár várja majd az ellenfeleket. Baranyában két erőd áll még a PMFC és a Kozármisleny képében, mindenhonnan máshonnan egy csapat képviseli vármegyéjét.

A következő idényben négy automatikus kieső lesz, s a négy harmadosztályú bajnok játszik majd osztályozót két helyért, mert tovább csökkenti az MLSZ a mezőnyt.

Az NB II. mezőnye: Csákvár, Siófok, BVSC-Zugló, Budafok, Bp. Honvéd, Mosonmagyaróvár, Győr, Ajka, Gyirmót, Kozármisleny, Kazincbarcika, Nyíregyháza, PMFC, Soroksár, Szeged-Csanád, Szombathelyi, Tiszakécske, Vasas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában