Labdarúgás

2023.06.07. 14:20

Ez egy Hollywoodi sztori: kihasználta három százalék esélyét a Kozármisleny

Kiharcolta a bennmaradást a labdarúgó NB II.-ben a HR-Rent Kozármisleny, de a nyár is kimondottan sűrű lesz a klubnál, amelynek fel kell készülnie egy még nehezebb idényre, s ismét edző után kell néznie.

K. B.

Fotó: Kricskovics Antal

Óriásit hajrázott azért a HR-Rent Kozármisleny, hogy jövőre is ott lehessen az NB II. immár csak 18 fős mezőnyében, s megküzdjön a maradék 14 helyért a következő idényben. Ugyan végül osztályozón harcolta ki a tagságot, de valahol pont így volt tökéletes a szezon vége.

– Igazi Hollywoodi sztori volt, hogy szinte NB III.-as lehetőségek mentén elindulva kiharcoltuk a bennmaradást – kezdte érdeklődésünkre Magyar Márk klub igazgató. – Voltunk nagyon mélyen is. A Békéscsaba elleni iksz után vagy a Dorog elleni vereséget követően azt mondtuk a tulajdonossal, nagyjából három százalék esélyünk van a másodosztályban maradni. Ebből szépen visszajöttünk, és így lett meg az eufória a végére. Le a kalappal a stáb, a játékosok, minden dolgozó és a szurkolók előtt is, hogy hittek benne, nem engedték el!

Pedig az utolsó meccsre nem jó előjelek után indult el a gárda, hiszen 1–0-s vereséget szenvedett itthon az Iváncsával szemben.

– Kétszázan elkísértek minket az utolsó találkozóra, marha jó hangulat volt egy vesztes meccs után is. Semmi nem prognosztizálta, hogy ilyen magabiztos győzelmet arathatunk. Sem a PMFC-nél dolgozva, sem itt nem tapasztaltam még olyat, hogy valaki Iváncsán így nyerjen. Nagy szó ott győzni, főleg az után, hogy a Fradit is megverték. Egy-ketten már hasra estek ott – folytatta.

A szezont harmadik edzőjével, Márton Gáborral fejezte be a csapat, aki az első interjúkban is arról beszélt, szívügye segíteni az egyesületet, de csak az idény végéig egyeztek meg.

– Márton Gábor elköszönt a csapattól Iváncsán. Nagyon örülünk, hogy elvállalta ezt a feladatott, de így tárgyaltunk vele az elejétől kezdve. Még egyszer beszéltünk vele, de nagyobb célokért akar dolgozni, és ezt tiszteletben is tartjuk. Bizonyította is ismét, hogy egy NB I.-es vagy feljutásért küzdő csapatnál a helye – mondta a vezető.

Ezt követően garantált, hogy több fontos bejelentéssel is szolgál majd a klub a közeljövőben.

– Megkezdtük a beszélgetéseket, akár egy héten belül meglehet az új vezetőedző, és akkor a csapat magját egyben tartva építkezhetünk tovább tanulva az idei évből. A következő idény még nehezebb feladat lesz, az első perctől élesnek kell lenni, nem fér bele, hogy előnyt adjunk az ellenfeleknek – fogalmazott. – Kemény szezon lesz, így is készül mindenki. Az átigazolási piacon a csapatok talán egymást is beleviszik majd a hülyeségekbe. Mi igyekszünk a túlkapásokat kiküszöbölni, nem fogunk belemenni licitháborúba. Abban bízunk, hogy szakmai oldalon úgy tudjuk összerakni a történetet, hogy azzal kompenzálhatjuk a gazdasági hátrányunkat.

Az együttesben biztosan feltűnnek majd új játékosok, a kérdés csak az, milyen formában érkeznek.

– Tizenegy-két embert igyekszünk együtt tartani. Az MTK-val erősödhet a kapcsolatunk így, hogy feljutottak. Bízunk benne, hogy onnan tudunk kölcsönjátékosokat szerezni. Illetve az még az utunk lehet, hogy olyan fiatal, magukban potenciált rejtő játékosokat igyekszünk ide igazolni, akik szeretnének előrébb lépni. Persze kell egy-két húzó név is, akik máshol valamiért nem ott tartanak, ahol tarthatnának. Gondolok itt Daru Bencére, aki Szegeden jegelve volt, de itt egy villámcsapásra közönség kedvenc lett – árulta el.

Azt is megtudtuk, hogy akik a mérkőzések zömében részt vettek, kaphatnak plusz pihenőt, de június 19-én már ismét munkába áll a gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában