Úszás

2023.06.05. 09:30

Futószalagon szállították a fényesebbnél fényesebb érmeket

Móga Richárd

Forrás: PSN

Futószalagon szállították a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola paraúszói a fényesebbnél fényesebb érmeket a Paraúszók Országos Bajnokságáról, Sopronból. A felnőttek között Iván Bence négy, Konkoly Zsófia pedig két aranyérmet gyűjtött be. Az utánpótlás-korosztályban – életük első versenyén – Pretz Hunor három, Rezes Fanni pedig két aranyérmet szerzett. Továbbá Bartó Kinga egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta az országos bajnokságot.

Közeleg a manchesteri Paraúszó Világbajnokság, de baranyai kiválóságok nem vesztegetik az idejüket. A megmérettetésre a PSN Zrt. – Pécsi Sport­iskola és a Vasas érkezett a legnépesebb csapattal. Mindkét egyesületet öt fő képviselte. Ráadásul egyidejűleg rendezték az ép úszók világbajnoki kvalifikációs versenyét.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke kiemelte, hogy az integritás az egyetlen helyes irány: – erősíti ez a két közösség egymást, a parasportolók és az ép sportolók közössége. A versenyen valamennyi korosztály képviseltette magát – az utánpótlás-versenyzőkön túl nyugdíjaskorú parasportolók is indultak az OB-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában