Kosárlabda

2023.06.02. 09:30

Juhász Dorka eddigi legeredményesebb meccsén is kikapott a Minnesota

Móga Richárd

Forrás: Minnesota Lynx

Hat találkozót már maga mögött tudhat a Juhász Dorkát a soraiban tudó Minnesota Lynx, de az első siker még mindig várat magára az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság idei szezonjában. Öröm lehet azonban a magyar szurkolók számára, hogy a Rátgéber Kosárlabda Akadémia növendéke most kapta a legtöbb játékpercet, ráadásul sikerült meghálálnia a bizalmat.

A 23 esztendős magyar center kezdőként kapott a lehetőséget. Harminchét percet töltött a parketten, ez idő alatt pedig hét pontot szerzett, begyűjtött kilenc lepattanót és egy asszisztot is kiosztott. A nagyszünetre egyébként döntetlennel vonultak az együttesek, de a harmadik felvonásban a Connecticut Sun magasabb fokozatra kapcsolt, így hiába a Minnesota nagy hajrájára, a vereséget már nem lehetett elkerülni.

A 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben bajnok Minnesota – amely az előző WNBA-évadban 14 győzelemmel és 22 vereséggel a tabella kilencedik helyén zárt, így lemaradt a rájátszásról – Juhász Dorkát az áprilisi drafton a 16. választással szerezte meg, így ő az ötödik magyar, aki pályára lépett a ligában.

Eddigi eredmények: Minnesota Lynx–Chicago Sky 66–77, Minnesota Lynx–Atlanta Dream 77–83, Phoenix Mercury–Minnesota Lynx 90–81, Las Vegas Aces–Minnesota Lynx 73–94, Dallas Wings–Minnesota Lynx 94–89, Minnesota Lynx–Connecticut Sun 84–89.

A Minnesota legközelebb magyar idő szerint vasárnap hajnalban (01.00) lép pályára a Washington Mystics ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában