Kosárlabda

2023.06.01. 20:00

Péntek délelőtt újra feldobják a labdát

K. B.

Forrás: NKA Pécs

Még alig múltak ez az NB I. B-s férfikosárlabda-döntők izgalmai, máris ismét lázban éghetnek a sportág szerelmesei a városban, még ak kor is, ha jóval fiatalabb sportolókat figyelhetnek mostantól. Pénteken két helyszínen is a kadett lány csapatok futnak majd ki a parkettre, hiszen a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia a kadett lányok A-döntőit, míg a PVSK sporttelepén, a Szamosi Nándor Sportcsarnokban a B-finálék zajlanak majd.

Persze mindkét helyszín esetében nem csak rendezőként vesznek részt a küzdelmekben az egyesületek, hanem résztvevői is lesznek a tornának.
Az NKA Pécs gárdájának a DVTK Akadémia, a BEAC Újbuda, a Zsíros Akadémia, a Csata DSE, illetve a Darazsak Sportakadémia mellől kell megszerezniük a trófeát. Az alapszakasz, a rájátszás és a keresztjáték  eredményei alapján az első helyről várja a folytatást. Az esemény péntektől vasárnapig napi négy találkozóval zajlik majd. Az biztos, hogy a nyitányon a pécsieknek 12.30-tól lesz meccsük, a Csata ellen mennek harcba.

Az NKA sikeréből oroszlán részt vállalhat Halmágyi Kitti és Gréts Dalma, akik eddig is ponterősen játszottak. 

A Vasút esetében is hasonlóképpen néz ki a folytatás. A Győr, az Óbudai Kaszások, a Vasas Akadémia és a BEAC Újbuda B csapata, a Szeged, a Baja, valamint a Szekszárd érkezik riválisként. Az első napon 10 órakor lép pályára majd a hazai együttes, a KS Szeged ellen, s a következő két napon is négy-négy mérkőzést rendeznek majd.

A PVSK sikerét a Szanyi Borbála, Hőgye Petra tandem segítheti elő.

Szentpáli Gergő, az NKA Pécs vezetőedzője: – Szép részeredmény, hogy az első helyről várhatjuk a hazai rendezésű döntőt, azonban rendkívül kiegyenlített a mezőny, minden mérkőzésen minden játékosomnak a maximumra kell törekednie a három nap során. A saját játékunkra fogunk fókuszálni a döntő alatt, lépésről lépésre haladunk majd, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárhassuk a tornát.

Debreceni Eszter, a PVSK vezetőedzője: – Nagy boldogsággal tölt el bennünket, hogy ismét hosszú évek kihagyása után a PVSK rendezheti a leány U16 B döntőt. Mindig felemelő érzés hazai pályán játszani és megmutatni, hogy mennyit fejlődtünk egy kemény, munkás, nehéz szezonban. Örülünk annak, hogy bejutottunk a B döntőbe, alapvetően a szezon elején ez is volt a fő célkitűzésünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában