Tenisz

2023.06.06. 18:10

Rávésné a nevét a szlovén salakpályákra

Móga Richárd

Forrás: Bartha Panna

Kicsivel több mint egy hónapja még arról számolhattunk be portálunkon, hogy a PVTC kiválósága, Bartha Panna egy hét leforgása alatt Szerbiában és Horvátországban is ütőt ragadt, igaz, hasfalhúzódása igencsak megnehezítette a dolgát.

A szerb torna első fordulójában komoly fájdalmai voltak április közepén, de mindenképp bevetette magát, ugyanis elakarta kerülni a büntetést. Így tehát a 22 éves török Küng Leonie könnyedén továbbjutott (6:2, 6:2). Hasonló okok miatt vállalta a horvát próbatételt is, de ott még az első kört sikerrel vette (6:2, 6:7, 10–2). A következő meccsen az esőszünet is közbeszólt, amire talán égi jelként is tekinthetett, ugyanis Bartha a sérülése miatt már nem tért vissza a pályára.

Azóta túl van az írásbeli érettségin, de még a szóbeli várat magára. Mindenesetre addig még Szlovéniában teszi le a névjegyét, Kočevje városában, egy tizenötezer dolláros versenyen.

– Tegnap érkeztünk meg a megmérettetésre, de az egész nap esett az eső, sőt, még ma reggel is. Így a kvalifikációt sem fejezték be, a főtábla emiatt pedig csak holnap indul – nyilatkozta portálunknak Bartha Panna. – A sorsolás „szuper”, hiszen a harmadik kiemeltet kaptam. Nagyjából két hete kezdtem teniszezni, de folyamatosan kondiztam és futottam, úgyhogy szerintem egész jó állapotban várhatom a versenyt.

A pécsi lány egyéniben a harmadik helyen kiemelt, a WTA-ranglista 707. helyezettjével mérkőzik meg. A tervek szerint Hrdinkova Denise ellen szerdán 10 órától léphet pályára,  párosban pedig majd Urbanova Lucie oldalán bizonyíthat Ignatjeva Margarita és Ozerova Anna ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában