Cselgáncs

2023.06.06. 19:00

Sérülés és súlycsoport váltás után indult Kenderesi

Nem tartott sokáig ezúttal a junior Európa-kupa a PVSK cselgáncsozója, Kenderesi Péter számára, aki egy sérülést követően indult el a megszokotnál nagyobb súlycsoportban.

K. B.

Forrás: IJF

Az első körben kiesett a nemrég még vállsérüléssel bajlódó Kenderesi Péter a Prágában tartott junior Európa-kupán a német Pierre Ederer ellen egy ippont követően.

– Most debütált az új súlycsoportjában, eddig 90 kilogrammban versenyeztünk, most pedig 100-ban megy – kezdte Kersics Antal, a PVSK cselgáncs szakosztályának szakmai vezetője kérdésünkre. – Különböző javaslatok alapján tettük feljebb, például testzsír-mérés eredménye alapján. Még nem telített a súlya, csak 95 kiló, bele kell erősödnie a csoportba. Taktikailag jól állt oda. Földharcban – ami az erőssége – volt egy figyelmetlenség, amit kihasznált az ellenfél. Utána Ederer kikapott a következő körben egy szlovák versenyző ellen, aki kiemeltként volt jegyezve. 

Még szerda délutánig válogatott edzőtáborban lesz Kenderesi a helyszínen, utána indul majd haza.

– Próbálgatjuk ezt a száz kilót. Úgy néz ki, be fog jönni az alapján, ahogyan dolgozik. Hozzá kell szoknia, hogy ez a mezőny erőszakosabb, fizikálisabb a harc. Egy három-négy versenyen még bántani fognak minket, utána fog ráérezni a dologra. Ezt nem jelenti azt, hogy nem várjuk tőle az eredményeket – folytatta. – A verseny előtt jó egy héttel tudtuk terhelni, úgy néz ki rendben van a válla és a háta is. Néhány szakmai dolgot kellett átértékelnünk, hogy hogyan használja a saját és ellenfele súlyát. Újból rá fogunk találni az érmekre, amiket kikészítenek nekünk. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában