Kosárlabda

2023.06.09. 18:10

Tartja az irányt a Panthers, az élvonal marad a cél

Ugyan a bajnoki szezon véget ért, s csalódással zárta le az NB I. B. a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, máris lázasan folyik a munka, hogy jövőre – ha kisebb költségvetéssel is –, de ismét esélye legyen a gárdának az élvonalba jutásra.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Vezette az NB I. B. Piros-csoportjának fináléját a PVSK-Veolia 2–1-re, sőt, az ötödik meccsen is sokáig előnyben volt az NKA Péccsel szemben, mégis a rivális jutott az élvonalba.

– Számomra valamilyen szinten csalódás ez az év, hiszen egy célt teljesítettünk, a Hepp Kupa megnyerését, de az nem számít. Bejutottunk a döntőbe, nyerésre álltunk, aztán két olyan mérkőzés jött, amire nem számítottunk, így a céljainkat nem tudtuk teljesíteni – kezdte kérdésünkre Bán Gábor ügyvezető.

Az egyesület korábban már jelezte szurkolói felé, hogy nem hagy fel az élvonal hajszolásával, jövőre is neki fut.

– Előrehaladott tárgyalások vannak az edzővel kapcsolatban, a játékosokat is igyekszünk feltérképezni. Folyamatosan egyeztetünk a stábbal, a tulajdonosokkal próbáljuk összetenni a költségvetést. Az biztos, hogy kisebb büdzsével tudunk neki futni a következő szezonnak – árulta el. – Most mindenkivel leülünk beszélni. Vannak élő szerződések, de egy kudarcos évet követően át kell beszélni a dolgokat, mindenkinek vállalni kell a részét. Egy ütőképes, bajnoki döntőbe jutó csapatot akarunk összetenni.

Persze mondhatnánk, valahol igazságtalan, hogy sok sportággal szemben csupán egy csapat léphet osztályt felfelé, de ezt tudta mindkét gárda, amikor nekivágott az idénynek.

– Ha lehetőség lett volna arra, hogy mindkét pécsi csapat feljusson, mindkettőnek helye lenne az A-csoportban. Csak mi ketten mondtuk ki, hogy meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Várhatóan a következő szezonban is így lesz, hogy csak mi fogjuk ezt konkrétan kitűzni célként – vélekedett.

Több jól felépített, fiatal csapatba futott bele idén a Panthers, akik javulhatnak is a következő idényre, de még ködbe burkolózik minden együttes ilyenkor.

– Benne van, hogy erősebbek lesznek az ellenfelek, de talán mégis kisebb lesz a konkurencia. Meg kell várni még ezzel a szeptembert, de szerintem sem a Nyíregyháza, sem a MAFC, sem a Vasas nem fogja kijelenteni, hogy a feljutásért játszik, és hát nem lesz már itt a Rátgéber Akadémia. Az lehet, hogy a két említett fővárosi csapat még egy év tapasztalattal erősebb lesz, de még náluk sem tudni, hogyan áll össze majd a jövő évi keret – fogalmazott.

A gárda várhatóan augusztus közepén-végén kezdi majd el felkészülését a következő idényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában