Tollaslabda

2023.06.07. 20:30

Tollabdában mind a négy számban a pécsiek taroltak

Móga Richárd

A közelmúltban rendezték az egyetemi tollaslabda-bajnokság döntőjét a ceglédi Living Sport tollaslabdacsarnokban, ahol egyéni és csapatbajnoki küzdelmeket rendezek műanyag és tollabdában.

Műanyag labdában ezúttal az ELTE és az SZTE diákjai remekeltek, míg tollabdában a Pécsi Tudományegyetem kiválóságai vitték a prímet. A hölgyek egyéni viadalában a PTE-s Gonda Daniella Csilla hibátlan teljesítménnyel lett első a négyfős döntőben, megelőzve az ELTE-s Tárkány-Szücs Dórát és a pécsi Kiss Fanni Dórát.

A férfiak egyéni versenyében szép számú mezőny gyűlt össze. A pécsi házidöntőben Kiss Bene Benjámin kaparintotta meg az aranyérmet. Az izgalmas fináléban két játszmában, 2:0-ra (20, 18) győzte le az ugyancsak PTE-s dr. Végh Miklóst.

A férfi párosoknál a PTE hallgatói, Dulcz Zsombor és Kiss Bene Benjámin remekeltek, megelőzve a szintén pécsi, Kováts Máté és dr. Végh Miklós alkotta duót.

Ráadásul vegyes párosban is Pécsre került az aranyérem: a Gonda Daniella Csilla, Kiss Bene Benjámin kettős nem talált legyőzőre. A PTE duója a Tárkány-Szücs Dóra és Csobod Marcell alkotta ELTE-s párost előzte meg.

Tollabdában tehát mind a négy számban a pécsiek állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában