Vízilabda

2023.08.17. 15:40

Egyedülálló idényre készül a PVSK, amelyben sok fiatalt dob az OB I. mélyvízébe

Pénteken és szombaton elrajtol a PVSK-Mecsek Füszért férfivízilabda-csapata, igaz, még nem az OB I.-ben kell helytállnia Török Viktor tanítványainak, hanem a két nap alatt három Magyar Kupa találkozón ugranak medencébe. Pénteken 17 órától a házigazda Szentes lesz az ellenfél, majd másnap a Szolnok és a Vasas.

Kvanduk Bence

Megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a PVSK-Mecsek Füszért, amelyen De Blasio Domenico a PVSK Vízilabda szakosztályvezetője felvázolta, hogy ez mitől és hogyan lesz különleges idény.

– Rendhagyó bajnokság kezdődik új lebonyolítási renddel – kezdte. – Jövőre, januárban Európa-bajnokság, februárban világbajnokság, nyáron olimpia lesz. Emiatt december elejétől február végéig szünetünk lesz. Nem volt még ilyen, hogy gyakorlatilag félbe vágva a szezont úgy kelljen készülnünk, hogy lesz három tétmérkőzés nélküli hónap. Addig lesz tizenhárom mérkőzésünk, ahol eldől, az első nyolcban, vagy az alsóházban folytatja a szünet után. Emellett egyedülálló lesz, hogy az idei szezonban a tizenhatfős OB I.-es keretből 11 pécsi nevelésű játékos lesz, ami őrületesen komoly eredmény. 

A szezon már ezen a hétvégén elkezdődik. Pénteken 17 órától a Szentesnél ugrik vízbe a gárda, majd másnap 11.45-től a Szolnokkal, 17.45-től a Vasassal mérkőzik a Magyar Kupában. Előtte azonban gondoskodni kellett az anyagiakról.

– A város és a PVSK segít nekünk, hogy finanszírozni tudjuk a működésünket – jelentette ki már De Blasio Antonio, a szakosztály elnöke. – Annyival jobban állunk, mint tavaly, hogy a főszponzorunk, a Mecsek Füszért megemelte a támogatásunkat. Az egyéb támogatók, akár a város, akár a PVSK részéről, sajnos nem lett több, mint a korábbiakban. Reménykedünk, hogy ezeket még lehet növelni egy kicsit. Emellett az egyetemmel is van egy együttműködési szerződésünk. Segítjük a szakmai munkájukat, az OB I. B-ben való indulásukat. Így az első csapatunkkal edző, de nem minden hétvégén szereplő játékos ott perceket kaphat.

Szűcs Zsolt a PVSK alelnöke biztosított mindenkit arról, hogy az egyesület megtesz mindent lehetőségeihez mérten, hogy a pólósokat, mint egyetlen élvonalban szereplő labdáscsapatukat segítsék.

– Akkor járunk jó úton, ha az adottságainkhoz, a lehetőségeinkhez mérten álmodozunk – fogalmazott Máté János a várost képviselve. – Az utánpótlás, mióta én a PSN Zrt.-t vezetem, az ország egyik kiemelkedő képző műhelye, amit tények támasztanak elő. Sokat elmond, hogy évente Európa és világbajnokokat ünneplünk a korosztályos csapatainkból. Emellett tartja a csapat a státuszát az OB I.-ben, ami jövőképet ad a fiataljainknak. Ha szakmailag ezt valaki nem süvegeli meg, az tévúton jár.

Hozzátette látja a bajokat, és örülne, ha pénzügyi támogatásban többet tudnának segíteni.

– Minőségben Gaszt Rolandot elveszíteni nagy érvágás, illetve Csorba Tamás is kiváló OB I.-es játékossá avanzsált – ment bele a részletekbe Török Viktor vezetőedző. – Kecskeméti Manó a vízilabdán kívüli életet választott. Igazolásokat bejelenti nem tudok, az utánpótlásból Tóth András, Imre Kolos, Holl Gábor és Maser Márk csatlakoznak hozzánk, valamint a tavaly kiöregedett ifik, Kónya Tibor, Vidovenyecz Zsombor és Szabó Gergő. A legfontosabb idén, hogy ők fejlődjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában