Kerékpár ob

2023.09.18. 19:21

Pécsi születésű sportoló is ünnepelhetett a hegyi tekerés után

Bama.hu

Forrás: PSN Zrt.

A Zengő Sportegyesület és a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSz) országúti szakága együtt szervezte a 2023. évi Kerékpáros Országos Hegyi Bajnokságot szeptember 16-án, ami egyben ifj. Vadas Gábor Emlékverseny is volt. A megmérettetés két távjára összesen 138 nevezés érkezett.

A rövidebb, 17 kilométeres hosszra 72 versenyző iratkozott fel. Az abszolút győztes Dorogi Alex Martin lett, aki a Kőbányai Torna Club SE U17-es sportolója. Mindössze 30 perc és 58 másodperc alatt teljesítette a Magyarhertelend – Lapis közötti távot. A hölgyeknél a pécsi születésű Mudra Málna volt a leggyorsabb a Csepel-szigeti Kerékpár és Triatlon SE színeiben, mint U17-es versenyző. Ideje 34 perc 39 másodperc.

A hosszabb, 22 kilométeres távra 66 kerékpáros adta le nevezését. Az abszolút győztes Palumby Zsombor, a Sport Vision és Solution Kft. kerékpárosa lett (39:8). A leggyorsabb hölgy, Zsankó Petra, a Massi Tactic Womens Team sportolója volt. Ő 41 perc 41 másodperc alatt teljesítette a Magyarhertelend – TV-torony közti versenyt.

Az ifj. Vadas Gábor-emlékdíjat, egy Zsolnay-vázát, a hosszú táv abszolút győztese, Palumby Zsombor kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában