Aerobik

2023.11.20. 12:00

Kitette a szívét is az Európa-bajnokságon a pécsi sportolónő

Ákoshegyi Dóra csak úgy szárnyalt a Törökországban rendezett Európa-bajnokságon, de egy baki miatt egy csapatban elért bronzzal kellett most hazatérnie.

Kvanduk Bence

Fotó: Ivan Ferreira

Nagyszerűen szerepelt az aerobik Európa-bajnokságon csapatban a PSN Zrt. kiválósága, Ákoshegyi Dóra, aki most egy bronzzal térhetett haza a kontinenstornáról. Csitkovics Fanni, Fejér Fruzsina, Lőcsei Zoltán és Mikulecz András (Óbudai WDSE) voltak a társai a siker elérésében.

Korábban sajnos az egyéni verseny nem hozott hasonló sikert számára. Hiba mutatott be egy remek gyakorlatot, s mutatta meg, kiváló formában van, egy apró baki miatt csupán a 13. pozícióban zárt az elképesztően erős mezőnyben.

A magyar küldöttségnek természetesen nem csak ezek az eredmények jutottak. Az aerodance-csoport Európa-bajnok lett. A Fejér Fruzsina, Csitkovics Fanni, Mikulecz András, Lőcsei Zoltán, Kovács Vivien, Goda Kamilla, Ruzicska Vanessza, Makranszki Anna alkotta válogatott a románokat és az olaszokat megelőzve végzett az élen. Szintén aranyérmes lett a Dévényi Anna, Ádám Bernadett, Kajtor Enikő, Solti Réka, Lukács Annamária, Béres Boglárka, Bencze Eszter, Kövesdi Méda összeállítású aerostep-válogatott. Vegyespárosban Fejér Fruzsina, Mikulecz András hetedik lett, míg a Kovács Vivien, Sipos Vivien, György Renáta trió elsőszámú tartalékként egy visszalépés miatt döntőzhetett, és végül nyolcadikként fejezte be a megmérettetést. A junioroknál az Antal Bianka, Szirtes Kira, Petróczi Laura, Koczka Rebeka, Nádudvari Milla, Pintér Szonja, Himmel Tünde, Nádudvari Patrik alkotta aerodance-csoport ezüstérmet szerzett, míg egyéniben Bányász Viktória 4., Kőnig Antónia 6. lett.

– Sikeres Eb-t zártunk – idézi a PSN korábbi többszörös világbajnokát, Bali Dánielt a torna szövetség honlapja, aki már edzőként, csapatvezetőként segíti a válogatott és a Pécsi Sportiskola tagjainak munkáját. – A megfiatalított válogatott bizonyított. Több versenyszámban hoztuk a papírformát, és sok döntős helyezésünk volt. Mindez azt mutatja, hogy ez a generációváltáson átesett csapat odaérhet a világelitbe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában