Múzeumok Éjszakája

2024.06.18. 14:01

Kiállítják a PMSC relikviáit

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

A futballrajongók számára is tartogat érdekességeket a Múzeumok Éjszakája, a PMSC szurkolói lesznek azok, akik egy kicsit közelebb kerülhetnek a klub történelméhez.

A PMSC Öregfiúk Egyesület, a Baranya Vármegyei Levéltár, Molnár Gábor, vagy ahogyan sokan ismerik, Cimpa, illetve más futballrelikviákat gyűjtő emberek összehoztak egy ideiglenes tárlatot a klub ereklyéiből. A kiállítás június 22-én szombaton 16 és 22 óra között lehet majd megtekinteni a levéltár kiállítótermében, a belépés ingyenes lesz.

A relikviák között lesznek természetesen mezek, a mérkőzésen használt csukák, sálak, fotók, labdák, korabeli Dunántúli Napló, s sok egyéb érdekesség.
Azok számára biztosan érdekes élmény lesz ezeket megtekinteni, akik szeretnének egy kicsit a múltba révedni, s felidézni azokat az időket, amikor az egyesület nem csak, hogy az élvonal szereplője volt, de érmekért, kupákért harcolt, sőt, nemzetközi megmérettetéseken vett részt. Persze a fiatalok is örömüket lelhetik benne, ha valaki az ereklyék közt meséli el számukra, hogy Mészáros Ferenc, hogyan bólintotta a kapuba Megyeri Károly beadásait, vagy Róth Antal milyen kiváló technikával vette el a labdát az ellenfél támadóitól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában