ritmikus gimnasztika

2018.05.18. 18:00

A házigazda Pécsi RGSE-t ötvenen képviselik

A Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület május 19-én és 20-án rendezi meg az immár hagyományos tavaszi nemzetközi versenyét, a Pécs Kupa korosztályos viadalt.

K. Mayer A.

Az biztos, hogy a színvonal ugyanolyan kiváló lesz, mint korábban, a helyszín azonban változik: ezúttal a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnok helyett Harkányban, a városi sportcsarnokban mutatja be gyakorlatát a mintegy 290 induló. Tíz országból várnak versenyzőket, a visszatérő orosz és ukrán vendégek mellett három csapat is érkezik Finnországból. A korosztályos versenyen szombaton az elsőosztályúak, vasárnap a másodosztályúak mérik össze tudásukat hat együttes kéziszer csapat mellett. A legkisebb versenyző mindössze 5 éves lesz, s a szervezők nagy örömére a felnőtt elsőosztályban hatan is indulnak.

A házigazda Pécsi RGSE-t természetesen népes csapat képviseli, ötvenen lépnek szőnyegre, ami rekordnak számít – ennyi pécsi lány még nem versenyzett a Pécs Kupán. Mindez azt jelzi, hogy a sportág egyre népszerűbb, és a pécsi klub, amely a vidék legjobb és legeredményesebb egyesülete, jó úton jár a tehetségek felkutatása és menedzselése területén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában