sport

2018.04.25. 13:00

A PINKK edzője fáradt, de tovább szeretne fejlődni

A PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata 8. lett a bajnokságban. Az együttes vezetését a szezon közben átvevő Laczka Miklós szerint reális az eredmény és bár nem tudja, hogy mit hoz majd a következő szezon, az azért biztosnak tűnik, hogy ő marad a PINKK kötelékében.

Szakács Miklós

– A szezon közben kellett átvennie a csapatot Jens Tillmantól, a bajnokság végén pedig a légiósok kapcsán olyan dolgokkal is kellett foglalkoznia, amivel nyilván nem szívesen szokott egy edző. Mennyire érzi magát fáradtnak egy tízes skálán?

– Mentálisan most nagyjából egy kilencest mondanék – válaszolta Laczka Miklós, a PINKK-Pécsi 424 vezetőedzője.

– Tehát akad még tartalék.

– Hogyne. Körülbelül úgy vagyok ezzel, mint amikor kineveztek. Akkor is azt mondtam, a csapatérdek felülír mindent. Az egyéni ambíciókat, és persze a fáradtságot is.

– Nyolcadikak lettek a bajnokságban. Ez a realitás?

– A minimális elvárás az volt, hogy jussunk be a play offba, ezt teljesítettük. Persze önmagában ez azért nem egy olyan nagy eredmény. Amikor kiderült, hogy a kupában a nyolc között a Diósgyőrrel találkozunk, arra a meccsre nagyon készültünk, meglepetést akartunk okozni. Jól is játszottunk, kevésen múlt, hogy mindenkit meglepjünk. Az egy nagy hiányérzet, kár, hogy nem jött össze a bravúr. Ami a bajnokságot illeti, az meghatározta a rájátszásunkat, hogy a kiváló szezont futó Szekszárddal kezdtünk. Utána pedig beárnyékolta a dolgokat a légiósaink körüli helyzet. Sajnálom, hogy így lett vége. Az év elején a 8. helynél előbbre vártam magunkat, de így utólag azt gondolom, reális az eredményünk.

– Mi volt az oka, hogy nem jött ki a várt jobb eredmény?

– Sajnos a légiósaink nem hozták azt, amit vártunk. Voltak kiemelkedő meccseik, de sorozatosan nem tudták azt az extrát hozni, amiért egy légióst igazolni szokás. Ehhez jött, hogy a magyar húzóembereink teljesítménye hullámzott. Csapatjátékban, védekezésben hoztak egy jó átlagot, de kellett volna a több kiemelkedő teljesítmény.

– Hogyan tovább? A csapat számára megvan az előrelépés lehetősége? Egyáltalán önnel?

– Szakmailag nem csak, hogy lehet, de kell is előre lépni! Fiatal edzőként nekem is rengeteget kell fejlődnöm, hogy még hatékonyabban tudjam kihozni a játékosaimból a bennük lévő lehetőségeket. Azt egyelőre nem tudom, hogy jövőre milyen célokkal lehet nekivágni a szezonnak, mint ahogyan konkrétumokkal a keret kapcsán sem tudok szolgálni. Jelenleg úgy tűnik, hogy én maradok a csapatnál, azt pedig érdeklődve várom, hogy milyen feladatot szánnak nekem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában