Labdarúgás

2018.04.26. 12:00

A PMFC bajnokiján forró volt a hangulat a lelátón

A csapatok a pályán csatáztak egymással, a szurkolók pedig a lelátón csaptak össze: forró volt a hangulat a Hódmezővásárhely–PMFC NB III.-as bajnokin. Repkedtek is a büntetések a meccsel kapcsolatban, a vendégek hatszázezres számlát kaptak.

K. Mayer András

Hazai pályán rend van manapság. A PMFC legvérmesebb szurkolói sem balhéznak, nincsenek pirotechnikai eszközök, nincsenek kisebb-nagyobb robbanások, füstök. Csend van.

Egyáltalán nem biztos egyébként, hogy ez a jó, ha már egyszer futballról beszélünk.

Persze olyasmire nincs szükség, mint ami most vasárnap Hódmezővásárhelyen történt. A PMFC-t ezúttal is elkísérték hűséges drukkerei, akiket nem fogadtak túláradó szeretettel a helyiek: már a megérkezésükkor „megkóstolta” őket verbálisan a hazai tábor. Persze senki sem maradt a másiknak adósa, így aztán egy ideig ment egymás szidalmazása, majd a hódmezővásárhelyiek szép lassan elkezdtek átszivárogni a saját helyükről a pécsiek közelébe. Több sem kellett a piros-fekete szurkolóknak, átugráltak az alacsony korláton, s miután a rendezők hetedhét határon túl voltak, az ülőhelyek feletti részen összeütköztek a hazaiakkal. Volt némi adok-kapok, elcsattant néhány pofon, mire megérkeztek a rendezők, akik közbeléptek, s leállították a verekedést.

Ezt követően a pécsi góloknál (három is volt) füstbe borult a vendégek szektora, vagyis valóban bekerültek pirotechnikai eszközök a stadionba, s természetesen egymás szidalmazása sem maradt abba. A meccs után aztán az utcán is megtalálták egymást a felek, de a rohamrendőrök hamar lecsitították a kakaskodókat.

A pécsi csapatot működtető PSN Zrt.-nek sokba kerül ez az incidens, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága 600 ezer forinttal „küldte meg” a klubot. Nem járt jól a PMFC kapusa, Sólyom Csaba sem, aki a második félidő elején piros lapot kapott, mert szabálytalankodott az egyik hazai játékossal: három mérkőzésre tiltották el.

Hosszú lett a határozat

A vasárnapi, hódmezővásárhelyi mérkőzésen történtek miatt mindkét klubot megbüntette az MLSZ. A házigazdák úszták meg olcsóbban.

A Fegyelmi Bizottság határozata: „A FEB a Hódmezővásárhely–Pécs mérkőzéssel kapcsolatban a Hódmezővásárhelyt mérkőzés rendezésével kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint a rend nem megfelelő biztosításáért 150.000 Ft, a Pécset, mint visszaesőt, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél szidalmazása), valamint szurkolóinak rendzavarásáért (szektoruk elhagyásáért és a hazai ülőszektorban tartózkodó szurkolók megtámadásáért, a rend helyreállításáig a mérkőzést a játékvezető 5 percre megszakította) és szurkolóinak különböző tárgyak szektorukban történt égetéséért 600.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában