sport

2018.04.25. 11:09

A PVSK ma kezdi az alsóházi rájátszást

Nem volt sok ideje a PVSK-Mecsek Füszért vízilabdacsapatának a pihenésre az OB I. középszakasza után, ugyanis a szombati, Kaposvár elleni csatát követően ma este már az alsóházi rájátszás első ütközete következik Lukács Gergely együttese számára.

Szakács Miklós

A Szentest fogadják a pécsiek (19.00) a 9–12. helyért folyó párosmeccs első felvonásán. Amelyik csapat hamarabb éri el a 7 pontot, az játszhat majd a másik ág – Kaposvár–Vasas – továbbjutójával a 9. helyért. Mivel az eddigi egymás elleni eredményeket a csapatok magukkal hozták, így a PVSK 3-3-ról indul neki a Szentes elleni párharcnak, mivel az alapszakaszban a PVSK Pécsett, míg a Szentes saját medencéjében verte a másikat. Az tehát biztos, hogy nem adja majd olcsón a bőrét az ellenfél, igaz Lukács Gergely szerint elsősorban nem az ellenfélen múlik majd a viadal kimenetele.

– Elsősorban saját magunkon múlik az, hogyan szerepelünk majd itt a rájátszásban – nyilatkozta a PVSK vezetőedzője. – Mi zártuk a 9. helyen a középszakaszt, így nem is kérdés, hogy számunkra csakis egy eredmény elfogadható a bajnokság záró szakaszában. Azt gondolom, hogy ha azt a játékot hozzuk, amire képesek vagyunk, akkor nem lehet problémánk. A Szentes ellen azt szeretném, ha ugyanolyan kemény, zárt védekezéssel rukkolnánk elő, mint szombaton a Kaposvár ellen. Elől viszont sokkal pontosabb, határozottabb befejezésekre lesz szükségünk. Remélem, hogy minden játékosom a megfelelő motivációval csap majd bele ebbe a párharcba. Nyerni akarunk, és kijelenthetem, hogy meg akarjuk szerezni a bajnokság kilencedik helyét.

A PVSK pályaelőnnyel kezdheti meg a rájátszást, így ha a Szentes ellen sorsdöntő, harmadik meccsre kerülne sor, azt Pécsett rendezik majd meg. Az esélyek tehát Csaba Mártonék mellett szólnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában