labdarúgás

2018.01.16. 16:00

Bajnoki címet szeretnének majd ünnepelni a játékosok

Nagyon fontos hetek, hónapok elé néz a PMFC, amely tegnap megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. A piros-feketék egyértelműen azzal a céllal vágnak neki a folytatásnak, hogy megnyerjék a bajnokságot és feljussanak – ennek érdekében már szerződtettek is két régi-új játékost.

K. Mayer András

A Kónya-testvérek egy autóval érkeztek. Mindketten vidáman ballagtak a bejárat felé, s amikor megkérdeztem tőlük, hogy hiányzott-e már a meló, pillanatnyi gondolkodás nélkül felelték: nagyon! Aztán hozzátették, bíznak benne, hogy sok sikerben lesz majd részük, feljutást szeretnének ünnepelni a szezon végén.

Mindenki azt szeretne! A játékosok, a szurkolók mellett a szakmai stáb is, élén Márton Gábor vezetőedzővel. Persze nagy a nyomás a csapaton, hiszen mindenki érzi, lehet hogy ez az utolsó sansz, meg kell ragadni a lehetőséget, és fel kell lépni a másodosztályba.

– Amikor a szezon elején a játékosok azt sem tudták, mi lesz, a kezdeti botladozás után mégis nyertek zsinórban hét meccset, nos, akkor bizonyították, hogy bírják a nyomást, s helyén van a szívük – mondta lapunknak Márton Gábor.

A szakvezető két új játékosra már számíthat tavasszal. Ahogy azt lapunkban korábban megírtuk, Beke Pétert szerződtette a PMFC, s tegnap kiderült, akad még egy visszatérő is. A védelmet erősíti majd a folytatásban Gajág Gergő, aki a rivális SZEOL együttesét hagyta el korábbi csapata hívó szavára. Ezzel párhuzamosan viszont négyen távoznak, Frank Richárdtól, Turi Tamástól, Horváth Pétertől és Füredi Szabolcstól elköszöntek.

– Még két játékost szeretnének igazolni. Két jó játékost! – nyomatékosította a tréner, hogy csak olyan futballistákban gondolkodik, akik erősítést jelentenek, s akik húzóemberek lehetnek egy bajnoki címre hajtó együttesben.

Fellai József is meghatározó játékos lenne tavasszal, ebben biztosak vagyunk, de rá nem számíthatnak a pályán, csak szurkolni tud társainak. A védő térdét december végén megműtötte dr. Papp Zsolt, s nagyon hosszú rehabilitáció vár a klubházban mankóval közlekedő futballistára: ősszel állhat munkába. Az NB II.-es PMFC-ben.

– Bajnoki címet kell nyernünk! – mondta Sólyom Csaba, a PMFC kapusa az öltözőből kifelé jövet. – A csapatnak egyértelműen ez a célja, nekem pedig egyénileg az, hogy minél többet legyek a pályán, és minél többet segítsek.

 

Jön Kuntics

A néhány centis hó természetesen a Kozármisleny és a Szentlőrinc NB III.-as labdarúgócsapatánál is fejtörést okozott az edzőknek, sokáig „sakkoztak” azon, mit csináljanak az első edzésen. Nem volt biztos ugyanis, hogy a műfüveseket le tudják takarítani a délutáni tréning idejére.

A Kozármisleny a tizenegyedik helyről várja a tavaszi folytatást, így aztán létfontosságú, hogy jól sikerüljön a csapat előtt álló téli felkészülés. Németh Zsolt edzőtől megtudtuk, hogy egy szerb és magyar állampolgársággal is rendelkező játékos érkezik hozzájuk. Sebastian Kuntics (jól csengő név, de kérdésünkre elmondták, semmi köze a korábban a Fradiban csillogó Zoran Kunticshoz) legutóbb a szerb harmadosztályban, a Mladost együttesében futballozott, s belső középpályásként bevethető.

A Szentlőrinc a nyolcadik helyről indítja majd a tavaszt. A keretben ismét lesznek változások, de a vezetőedzőnek, Turi Zsoltnak már nagy rutinja van abban, hogy újabb és újabb játékosokat építsen be a távozók helyére. Bodó Péterre és Bodor Márkóra nem számíthatnak, Németországba mennek dolgozni, és Zelenyánszki László sem marad náluk. Az érkezők listáján egyelőre Vajda Roland neve szerepel csak, aki szélső támadó, s a Kaposvártól jön Szentlőrincre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában