Mohács

2018.01.21. 11:00

Bajnoki címük megvédésére készülnek a mohácsiak

November helyett január utolsó napján kezdődik a megyebajnokság a mohácsi férfikosarasok számára. A felkészülés javában zajlik, cél a bajnoki cím megvédése.

Dittrich Zsófia (Mohácsi Újság.hu)

– Mivel az idei bajnokságra csupán hat csapat nevezett be, ezért januárban kezdünk – fogalmazott Oszvald László, a csapat játékos-edzője. – Oda-visszavágós alapszakasz után a legjobb négy csapat kerül be a rájátszásba.

Annak érdekében, hogy megvédjék bajnoki címüket az Egyed Mihály Baranya Megyei Bajnokságban, kőkeményen edzenek, s felkészülési mérkőzés is szerepel a programban.

– Az első bajnokit a PTE ÁOK Petőfi SE otthonában játsszuk január 31-én, azonban előtte, január 22-re edzőmérkőzést szerveztünk a Kozármisleny csapatával szintén idegenben. Nem árt a bajnokság előtt felmérni, hol is állunk pontosan.

A keretben nagy változások nem történtek, nem igazolt el senki, ám sikerült a PVSK U18-as csapatától Kiss Martin személyében egy irányítót hozni. Az MTE 1888 első hazai meccse február 8-án (18.30) lesz, a PVSK U18-as csapata ellen. A busójárás ellenére a kosarasok remélik, hogy minél többen látogatnak ki a mérkőzésükre, s szurkolnak nekik a győzelemért.

Ahogyan arról korábban is írtunk, a kosárlabda-szakosztály tervezi az utánpótlás kiépítését is, s ennek érdekében már meg is tették az első komolyabb lépéseket. Mind a négy mohácsi általános iskolában toborzót tartottak, amelyek olyan sikeresek voltak, hogy jelenleg huszonöt gyermek részvételével folynak az utánpótlásedzések Orbán András vezetésével. Ha minden a terv szerint halad, a kis csapatot elindítják a Baranya megyei U9-es bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában