Labdarúgás

2018.09.22. 19:01

Csak a Szentlőrinc jutott tovább a Magyar Kupában

Ezen a hétvégén rendezik a Magyar Kupa főtáblájának első körét, és mind az öt baranyai csapat ma délután lépett pályára. Sok sikerélmény nem jutott nekik, hiszen a PMFC, a Kozármisleny, a Siklós és a PEAC is búcsúzott a sorozattól.

Szakács Miklós

Fotó: Laufer László

Az egyetlen baranyai továbbjutó a Szentlőrinc együttese volt. Turi Zsolt csapata Dunaharasztiban lépett pályára, és ha már elutazott, nem akart üres kézzel hazatérni. Nem is kellett, hiszen Harsányi találatával 1-0-re nyert a Lőrinc, így várhatja a következő kör sorsolását.

Az NB III.-as PMFC az egy osztállyal feljebb szereplő Kazincbarcikát látta vendégül a 64 közé jutásért. Sárai György együttese az első félidőben nem sok vizet zavart, igaz a vendégek így is csak egy büntetőből tudták megszerezni a vezetést. A szünet után a pécsiek már jóval nagyobb elánnal futottak ki a pályára, aminek meg is lett az eredménye, hiszen egy rosszul elvégzett kirúgás után Szellák Soma lecsapott a labdára, és kiegyenlített. Sajnos az öröm csak a 89. percig tartott, ekkor ugyanis a Kazincbarcika újra tizenegyeshez jutott – teljesen jogosan –, amit értékesített is, így 2-1-re nyert Pécsett, és továbbjutott.

A harmadik baranyai NB III.-as együttes, a Kozármisleny is hazai pályán játszhatott, ugyanis a másodosztályú Győr volt Németh Zsolték ellenfele. Sajnos sok esélye nem volt a mislenyieknek. A Győr már az első félidő után két góllal vezetett, erre pedig a szünet után még két gólnyi előnyt pakolt hozzá. A kiesés önmagában nem tragédia kozármislenyi szempontból, de a 0-4-es végeredmény azért meglehetősen fájó...

A két Megye I.-es résztvevő, a PEAC és a Siklós is vereséget szenvedett hazai környezetben, és búcsúzott a Kupától. A pécsiek az Ajkától kaptak ki 4-1-re, míg a Siklós az NB I.-es Pakstól szenvedtek 5-0-s vereséget.

Magyar Kupa, a 64 közé jutásért

Dunaharaszti–Szentlőrinc 0-1 (0-1)

Gól: Harsányi (39.).

PMFC–Kazincbarcika 1-2 (0-1)

Pécsi gól: Szellák (68.)

Kozármisleny–Győr 0-4 (0-2)

PEAC–Ajka 1-4 (1-3)

A PEAC gólszerzője: Lauer (34. – 11-esből).

Siklós–Paks 0-5 (0-3)

Képünk a siklósi mérkőzésen készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában