labdarúgás

2018.09.21. 21:12

Hatalmas csata várható

Pécse jnátszik rangadót a Komló a PVSK ellen a Gienger Megyei I. osztály hatodik körében, mindeközben a listavezető Pécsvárad a bajnokságot pazarul kezdő Villányt látja vendégül.

Szakács Miklós

Szeptember 22., szombat, 16.00

PVSK (3.)–Komló (6.)

A Gienger Megyei I. osztály 6. fordulója előtt nagyjából pont úgy állunk, ahogyan arról még a szezon rajtja előtt vélekedhettünk. Nevezetesen, hogy a PVSK és a Komló összecsapása biztosan rangadó lesz. Nos, tényleg az. Elvégre a tabella harmadik helyezettje fogadja a hatodikat, és a két csapatot mindössze három pont választja el egymástól.

A PVSK valamivel jobb formában érkezik a szombat délutáni összecsapásra, hiszen Reith Róbert együttese utolsó két bajnokiját megnyerte, méghozzá úgy, hogy hat gólt szerzett. A támadójátékkal tehát úgy fest, nincs nagy gondja a pécsieknek. Mondjuk az is igaz, hogy a Komló az előző héten viszont egy jókora önbizalmat gyűjthetett, hiszen a Szászvárt intézte el, nem is kicsit. Huszonegyet számolt a Bányász a sereghajtóra. Nyilván sportértékét tekintve ez nem számottevő, de lelkileg azért rengeteget számíthat a komlóiaknak. És ne feledjük, hiába kezdte Balázs Péter csapata egy kicsit gyengén a szezont, ha most sikerülne megvernie a PVSK-t, máris a közvetlen élmezőny nyakában lenne. Az tehát biztos, hogy aki kilátogat a PVSK–Komló összecsapásra, nem fog hiányt szenvedni izgalomból és harciasságból. Kétségtelen, hogy ránézésre a pécsiek azért valamivel esélyesebbnek tűnnek a győzelemre, de egy rangadó éppen azért rangadó, mert bármi megtörténhet.

Pécsvárad (1.)–Villány (5.)

Az első három fordulóban a címvédő Pécsvárad a Villány hátát volt kénytelen nézni, aztán jött a helycsere a tabella elején, és azóta már Varga László csapata az, amelyet az egész mezőny üldözhet. Ehhez az is kellett, hogy a Pécsvárad eddig ellentmondást nem tűrően gyűjtögette a győzelmeket, de persze az is, hogy a jó villányi rajt – három győzelem az elején – után jöjjön egy megtorpanás, és két zakó. Na ezek után látogathat a Villány az elsőhöz. Ahol nem is kérdés, hogy a hazai győzelmen kívül minden más eredmény meglepetés lenne.

Szászvár (15.)–Szederkény (2.)

A bajnokságot kiválóan kezdő Szederkény, amely eddig négyből négyet nyert, már el is könyvelheti az ötödiket. Merthogy, bár a futballban láttunk már csodákat, de olyat még nem, hogy egy csapat, amely négy mérkőzésen 53 gólt kapott, ötödszörre egyszercsak feltámad poraiból, és pontot rabol a hibátlan mérlegű ellenfélltől, amely második a tabellán. A Komló egy hete 21-0-ra verte a Szászvárt – nem csodálkoznánk, ha ez a csúcs most megdőlne. Persze azon sem lepődnénk meg, ha végül csak 0-3 kerülne a jegyzőkönyvbe, az is utólag. Merthogy nagy kérdés, hogy a Szászvár egyáltalán ki tud-e állni. Hogy a szurkolók melyik forgatókönyvvel járnának jobban? Ezt mindenki döntse el maga, ki-ki ízlése szerint.

Mohács (7.)–Szentlőrinc II. (14.)

A Mohács nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, ám az eddig lejátszott négy mérkőzésén még nem tudott igazán meggyőző lenni Székely István együttese. Persze a bajnokság még hosszú, könnyedén javíthat az MTE. Például rögtön a Szentlőrinc II. ellen, hazai pályán. Ha az eddigi eredményeket nézzük, akkor bizony a Mohácsnak nyernie kell, hiszen a lőrinciek még pontot sem szereztek. Ugyanakkor a Szentlőrinc II. az előző körben a PEAC ellen azért mégiscsak játszott egy egészen jó félidőt – más kérdés, hogy így is vereséget szenvedett végül. Szóval ha meglepetésszagot nem is érzünk a levegőben, azért érdemes lesz odafigyelnie a Duna-partiaknak a vendégekre. Egyszer ugyanis csak meg kell szakadnia a pont nélküli szériájuknak.

Szeptember 23., vasárnap, 16.00

Lovászhetény (12.)–Harkány (8.)

A Lovászhetény eddig igazán üde színfoltja a Megye I. mezőnyének. Bár újonc a csapat az élvonalban, és jelentősen még csak át sem alakult a kerete tavalyhoz képest – amikor még csak nem is lett bajnok egy osztállyal lejjebb –, eddig mégis nagyon tisztességesen helytáll. Olyannyira, hogy a korábbi PEAC és Bóly elleni döntetlenek után egy hete a Villány otthonában első győzelmét is megszerezte a bajnokságban. A Harkány persze papíron azért így is esélyesebbnek tűnik ellenfelénél, de hazai pályán a Lovászhetényből simán kinézzük, hogy egy újabb meglepetéssel rukkol elő.

Sellye (9.)–Boda (13.)

Sellye–Boda találkozó. Ha az elmúlt években láttuk ezt a párosítást, szinte előre el is könyveltük a hazai győzelmet. Igen ám, csakhogy azért a dolgok közben változtak. A Sellye például alaposan átalakult a nyáron, megfiatalodott, és ahogy eddigi eredményei mutatják is, meglehetősen hullámzó a teljesítménye. Ugyanakkor azért az is tény, hogy még ebben az állapotában is esélyese a Boda elleni derbinek. Igaz ugyanakkor, hogy a Boda az előző évi erejéhez viszonyítva azért jóval masszívabbnak tűnik. Szóval jó kis meccsre van kilátás.

Gienger Megyei I. osztály

1. Pécsvárad 5 5 0 0 18-3 15

2. Szederkény 4 4 0 0 15-4 12

3. PVSK 5 3 1 1 12-7 10

4. PEAC 5 3 1 1 12-9 10

5. Villány 5 3 0 2 15-6 9

6. Komló 5 2 1 2 26-10 7

7. Mohács 4 2 1 1 14-4 7

8. Harkány 5 2 1 2 19-14 7

9. Sellye 5 2 1 2 8-10 7

10. Sikós 5 2 0 3 12-10 6

11. Bóly 6 1 2 3 14-40 5

12. Lovászhetény 5 1 2 2 5-13 5

13. Boda 4 1 0 3 6-13 3

14. Szentlőrinc II. 4 0 0 4 7-14 0

15. Szászvár 5 0 0 5 0-56 0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában