modellezés

2018.07.17. 14:41

Hobbiból csinálják, nem edzenek együtt, de jól megy nekik

Horváth L.

Forrás: Facebook

Fotó: Nagy Árpád (forrás: Facebook)

A két győzelem hatalmas siker, ráadásul az F2F-ben a pécsiek a világ eddigi legjobb eredményét érték el.

Évente tizenöt világkupafutamot rendeznek, ebből a három legjobb eredményt veszik figyelembe az idény végén az összesítésnél. Mohaiéknak a harmadik versenyük volt a franciaországi, amelyen rész vettek. Az indulásukat (miként másoknál is) mindig taktikázás előzi meg, a nevezés attól is függ, hogy a riválisok közül kik állnak ott rajthoz, és hogy mennyibe kerül az oda-vissza utazás.

– A párizsi megmérettetés előtt Kijevben és Németországban indultunk, idén még elmegyünk Belgiumba és Olaszországba, valamint idehaza is lesz egy team racing-verseny, szeptemberben Békéscsabán – mesélte Mohai, aki tavaly összetettben a hatodik helynek örülhetett. – Idén volt olyan, amikor mi nyertünk, és a másik kettőn is az első hatban végeztünk. A végén az ötödik vagy a hatodik helyre várom magunkat.

A dolgukat nehezíti, hogy nem edzenek együtt, csak a versenyeken találkoznak, mert ő Pécsett, Straniak pedig Ausztriában él.

– Mi már csak hobbiból csináljuk, de még így is viszonylag jól megy – mondta Mohai.

Egy másik pécsi duó is résztvevője a világkupának, Baglyas János és Baglyas Árpád (testvérpárról van szó) szintén a Pécsi Ércbányász Modellező Klub versenyzői, s az ukrajnai versenyen, Kijevben a középmezőnyben zártak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában