Magasugrás

2018.07.15. 10:00

Kárpáti Enikő közel volt a döntőhöz az Európa-bajnokságon

A PSN Zrt. sportolója, Kárpáti Enikő Kata nagyon közel volt a döntőhöz a Győrben 42 ország részvételével megrendezett U18-as Európa-bajnokságon

K. Mayer A., fotó: Pécsi Atlétika Alapítvány

Női magasugrásban a pécsi tehetség a kvalifikáció során a legjobb magyarként az „A” pályán az idei legjobb ifjúsági eredményét teljesítette, 174 cm-t ugrott, azonban egy magasság hiányzott a döntőhöz. Mint utóbb kiderült, ezzel sokat veszített: a cél ugyanis az ifi olimpiai részvétel volt, amihez viszont ezt a magasságot elsőre kellett volna hoznia (az európaiak számára ez az egyetlen kvalifikációs lehetőség volt a Buenos Aires-i játékokra).

– Az egyéni csúcsom 1,77 méter, amit nagyon szerettem volna elérni. Sajnos ez most nem sikerült, de viszonylag elégedett vagyok magammal, mert mégiscsak itt vagyok az Eb-n.

A megfelelő koncentráció érdekében igyekeztem kizárni a közönséget, de nagyon jó volt a lelkes magyar nézők előtt versenyezni – fogalmazott Kárpáti Enikő Kata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában