Kézilabda

2018.05.09. 10:34

Kis előny van a visszavágóra

Óriási csatát vívott a Sport36-Komló férfi kézilabdacsapata és a Dabas a Ligakupa döntőjének első mérkőzésén, amelyet a házigazda kék-fehérek három góllal megnyertek. Pénteken mindent bele kell adni az elsőségért!

K. Mayer András

Telt ház volt. Mint majdnem mindig. Senkit sem érdekelt, hogy munkanap van, kedd – ezt a meccset egész egyszerűen nem lehetett kihagyni. Története során először játszott döntőt a komlói férfi kézilabdacsapat!

Ma mindenképpen nyerni kell, jegyezte meg az egyik törzsszurkoló, Luxi. Egyetértettünk. A Ligakupa döntője ugyanis, akárcsak az elődöntő, kétmeccses párharcból áll, s miután ez volt az első, lehetőség szerint jelentős előnyre kellett szert tenni, hogy aztán a visszavágón ne legyen probléma. Mert nem kérdés, ezt a lehetőséget meg akarta ragadni Kilvinger Bálint együttese, s ha már odakerült a fináléba, nem akarta lejjebb adni az elsőségnél, az aranyéremnél.

Az első félidőben nagyon jó úton járt a Komló, úgy tűnt, megvalósítja azt, amit eltervezett. Bár sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrára elhúztak a hazaiak, próbáltak keményen védekezni és villámgyorsan éltek az adódó lehetőségekkel támadásban. Utóbbi azt jelentette, hogy kis híján több gólt dobtak üres kapuba, mint úgy, hogy kapus is volt benne. Zúgott is a „Jóska, Jóska, Jóska!”, amikor Hoffmann egy ilyen szituációban megtréfálta a dabasiakat, Selymes védéseinél pedig Selymit éltették a drukkerek. Volt hangulat, nem is akármilyen! „Felmegy a Szrecsko az égbe, a csarnok tetejébe” – dalolta mindenki önfeledten, amikor Jerkovics akkora gólt ragasztott a vendégek kapujába, hogy öröm volt nézni.

A félidőben hárommal vezettek a komlóiak (hat lett volna közte, ha bemennek a hetesek...), s a látottak alapján bízhattunk benne, hogy lesz még több is közte. Persze a Dabas sem azért verekedte el magát idáig, a döntőig, hogy aztán elajándékozza a győzelmet, így aztán a második félidőben is vért kellett izzadni minden egyes találatért. Pokoli nagy csata volt. Egyik csapat sem tudott felülkerekedni, hol az egyik, hol a másik oldalon esett gól, s bár Katzirzék elmentek öttel is, hét perccel a vége előtt már csak kettő volt az előny. De legalább előny volt. A maradék néhány percben azárt még egyet hozzátett a Komló, amely megnyerte az első meccset – a közönség felállva ünnepelt, s természetesen vastapsot kaptak a srácok.

A Ligakupa döntőjének visszavágójára most pénteken kerül sor Dabason. Még egy meccsre felszívják magukat.

Sport36-Komló-Dabas 28-25 (16-13)

Férfi kézilabda Ligakupa, döntő, első mérkőzés. Komló, 900 néző. Vezette: Bacs, Bóna. Sport36-Komló: Selymes – Gebhardt 4, Obradovics 4, Grünfelder, Sunajko 5, Jerkovics 3, Hoffmann 6. Csere: Szabó M. (kapus), Katzirz, Kovács M., Balázs S. 1, Wéber 2/2, Marcsek 1, Szkokán 2/2. Vezetőedző: Kilvinger Bálint. Dabas: Holló – Országh 4, Perisics 3, Korsós, Szöllősi, Halász 3, Kekezovics 3. Csere: Duleba (kapus), Bíró 3, Tokuda 3, Priczel 2, Zakics 1, Pocsai 3, Kiss, Lepsényi. Vezetőedző: Tomori Győző.

Az eredmény alakulása. 15. perc: 8-8, 23. perc: 11-8, 42. perc: 23-18, 51. perc: 24-21.

Hétméteresek: 8/4, ill. 3/3. Kilvinger Bálint: – A győzelemnek mindenképpen örülünk. A második félidő közepe táján volt egy kis hullámvölgyünk. Lehetett volna kicsit több is közte, de ezzel az előnnyel megyünk neki a visszavágónak, s még egy mérkőzésre felszívjuk magunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában