sport

2018.06.22. 14:45

Kis óvatos síelés még beleférhet

Így kell kihasználni az utolsó perceket is. Ágoston György (72) április 20-án térdműtéten esett át (protézist kapott), de előző nap még önfeledten teniszezett.

Horváth L.

– Köszönöm, az operáció után jól vagyok, már kocogok, biciklizem, szisztematikus gyógytornán esek át, s öt-hat hónap múlva visszatérhetek a teniszpályára – újságolta a pécsi sportember, akit telefonhívásunk Norvégiában ért, ahol éppen egy hétig nyaral a családjával. – Az orvos szerint ha meggyógyulok, a tenisz mellett egy kis óvatos, unokás síelés is belefér majd.

A szenior Európa-bajnok, háromszoros magyar bajnoki aranyérmes, 1964–80 között 13-szoros válogatott kézilabdázó, nyugdíjas híradástechnikai üzemmérnök, a PMFC férfi kézilabda szakosztályának igazgatója, a Pécsi Férfi Kézilabda Egyesület egykori elnöke tavaly bejelentette, hogy abbahagyja a kézilabdázást, de a teniszezést folytatja. Az idei, Innsbruckban nemrég megrendezett kézilabda masters Eb már nélküle zajlott le.

– Pedig már ott voltam az első kiíráson is, ez az első Európa-bajnokság, amelyet kihagytam – mesélte. – A csapatunk, a Budapest Old Boys most első lett a 45 éven felüliek kategóriájában, az 50-en felülieknél pedig ötödik helyen végzett. Hiába, ha egyszer nem vagyok ott, akkor már nem tudják megnyerni a tornát.

Büszke arra, hogy teniszben a tropa térde ellenére harmadik helyet szerzett a Tüke-kupán párosban. Ez egy pécsi csapatverseny, amely tavaly ősszel kezdődött és idén februárban ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában