Tollaslabda

2018.07.20. 14:45

Krausz japán ellenféllel kezd a vb-n

Az augusztusi vb-n egyedüli magyar indulóként vesz majd részt. Japán ellenfele a világranglistán a 33. helyen áll.

Horváth L.

Háromhetes szünetet követően beindult a nagyüzem a Multi Alarm SE (MASE) tollaslabdázóinál. A pécsiek éljátékosa, Krausz Gergely számára nem volt pihenő, mert az augusztus második felében Kínában rendezendő világbajnokságra készül, amelynek ő lesz az egyedüli magyar indulója. Már megvolt a sorsolás, első ellenfele egy japán, aki a világranglistán a 33. helyen áll.

– Négy horvát válogatott edzőpartnert hívtunk neki, ők segítenek Gergő felkészülésében. Egyikük szintén résztvevője a vb-nek – mesélte Csorba József, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, aki egyben a MASE vezetőségének szakmai tanácsadója.

Tollaslabdában idehaza szeptember végéig lehet külföldi játékost igazolni, az még nem dőlt el, hogy a MASE kit szerződtet majd. Szó van egy mexikói fiatalemberről, de más idegenlégiós is érkezhet. Az biztos, hogy az ukrán Marija Ulityina marad, új szerzemény lehet még Gonda Daniella Debrecenből. Ugyanakkor a maláj játékosukat kölcsönadták, a magyar női élsportoló, a fővárosi Sándorházi Vivien edzőpartnere lett.

Idén megváltozik az I. osztályú csapatbajnokság lebonyolítási rendje, az eddigi négy együttes helyett hattal bonyolítják le. Ez a változás több mérkőzést jelent, de a sokszoros bajnok MASE dolgát nem nehezíti meg, továbbra is a legnagyobb esélyese a mérkőzéssorozatnak. Már csak azért is, mivel a felnőtt korúak valamennyien válogatott kerettagok. Az első forduló októberben esedékes, Pécsett legalább három lesz, a rendezésre július 20-ig lehet jelentkezni a szövetségben.

– Klubunk ebben az idényben is több nagy verseny házigazdája lesz, minden második héten tartunk egyet – mondta Csorba. – 2010 óta nálunk van a Nation to nation U15-ös nemzetközi torna, ez a csapatbajnokság novemberben esedékes, mini Európa-bajnokságnak felel meg.

A sportvezető elárulta, hogy a sportközpontot kibővítik, a kiszolgáló helyiségek száma nő, így éttermet és fitnesztermet is kialakítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában