labdarúgás

2019.05.22. 15:08

Lezavarták Dibusz Dénest a sellyei futballpályáról

Lelkesen rohanták meg Dibusz Dénest fiúk és lányok egyaránt, amikor Sellyére látogatott. Volt, aki a mezét íratta alá vele, más a kapuskesztyűjét, és természetesen a közös fotók sem maradhattak el.

Mészáros Rita

Szülővárosába látogatott nemrég Dibusz Dénes, a Ferencváros és a magyar labdarúgó-válogatott kapusa. A sportpályán tartottak egészségnapot, ezen vett részt a focista. Az autogramosztás és fényképezkedés után beszélgetés volt vele, ahol a fiatal rajongók is feltehették azokat a kérdéseket, ami a leginkább érdekelte őket. Mivel a sportoló Sellyén töltötte gyermekkorát, sok emlék fűzi a városhoz.

– A sportpálya a legjobb hely, ahol lehetünk, hiszen fiatalként az otthonom mellett itt töltöttem a legtöbb időt – idézte fel Dibusz. – Emlékszem, sokszor lezavartak minket a pályáról, mikor itt játszottunk.

A kapus hozzátette, hogy az elmúlt években szépen fejlődött a komplexum, és a sportolni vágyó fiataloknak ez megfelelő környezet. Sokan arra voltak kíváncsiak, hogyan tudja kezelni, hogy az egész országban ismerik őt, és hogy vannak-e árnyoldalai a sikernek.

– Sok kritika ér, hiszen a gólt mindig a kapus kapja, de ezzel meg kell küzdeni – mondta a sportoló. – Ezért mindig az a célom, hogy kapott gól nélkül hozzam le a mérkőzést.

Azt is elárulta, hogy nincsen különösebb rituáléja a mérkőzések előtt, nem rak le szerencsekavicsokat a kapu mellé, de azért ha volt olyan meccs, ami nem sikerült olyan jól, akkor a következőn biztosan nem ugyanabban a mezben játszik, sőt még a kesztyűjét is lecseréli.

Az egyik résztvevő azt kérdezte, hogyan fér meg a tanulás és az élsport egymás mellett.

– A szüleim végig a tanulást erőltették az életem során, ezért is kellett hatodikos koromban Pécsre mennem, majd az egyetemet is elvégeztem – mesélte a kapus, és mindenkinek azt tanácsolta, hogy tanuljanak, hiszen az később az élet sok területén hasznosítható lesz. – Sok külföldi csapattársam van, ezért megkönnyíti a kommunikációt, hogy tanultam angolul és németül.

Az utolsó kérdés pedig arra vonatkozott, melyik volt az eddigi kedvenc meccse.

– Emlékezetes volt az a meccs, amikor a Fradihoz igazoltam, és először játszottunk az Újpest ellen – mondta a sportoló. – Több, mint tíz év után tudtunk nyerni újra idegenben, ezért az nagy élmény volt.

Pécsen vált profi labdarúgóvá

Dibusz Dénes 2008-ban került fel a PMFC utánpótlásából a nagycsapathoz, első felnőtt másodosztályú mérkőzését 2009-ben játszotta. Igazi áttörést a 2010-2011-es idény jelentette számára, a második fordulótól kezdve kirobbanthatatlan volt az élvonalba feljutó pécsi csapatból, majd az NB I-ben is kimagaslott teljesítményével. A Ferencváros 2014-ben igazolta le, ebben az évben a válogatottban is bemutatkozhatott. A zöld-fehérekkel idén ünnepelte második bajnoki címét, de háromszor a Magyar Kupát, egyszer a ligakupát, kétszer a szuperkupát is bezsebelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában